Tim Srbije basket 3x3 bronzana medalja

EI 2015 BAKU
Basketaši Srbije osvojili bronzu u Bakuu

Tim Srbije u basketu 3 na 3, Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero osvojili su 14. medalju za Srbiju na Evropskim igrama u Baku pobedivši u borbi za bronzu ekipu Slovenije rezultatom 21:14.

„Drago mi je da smo kao ekipa pokazali kako treba da se bori za grb i za zemlju i da mo uspeli da se dignemo u borbi za bronzu i da pobedimo Sloveniju. Oni su dosta teški kao protivnici. Jako su nezgodni, dugo igraju zajedno, homogena su ekipa i znaju se jako dobro. Mislim je na kraju ipak presudila naša želja za pobedom,“ rekao je Marko Ždero po završetku meča za bronzu.

Povezana vest:  Tomić: Čvrsto i koncentrisano protiv Igokee

Naši momci poraženi su u polufinalu od ekipe Španije rezultatom 19:16. Iako su dobar deo utakmice bili u vođstvu, posle povrede Dušana Domovića Buluta i njegove nemogućnosti da nastavi meč i samim tim nemogućnosti izmena, naši momci nisu uspeli da sačuvaju prednost i u finišu meča ostali su bez finala.

„Mi smo se svakako nadali zlatu, ali nažalost imali smo taj recimo prekid filma u polufinalu, što moja povreda, što nemogućnost izmena zbog moje povrede. Mislim da nam je tu ritam opao i da su Španci to kaznili. Ipak su oni jedna kvalitetna ekipa. I dalje smatram da smo bolji, ali nekad i sreća malo mora da te posluži. Važno je da smo nastavili kontinuiet osvajanja medalja na zvaničnim takmičenjima za Srbiju,“ rekao je Dušan Domović Bulut.

Povezana vest:  Milanski Armani prejak za mladi tim Partizana

U meču za bronzu Dušan Domović Bulut ulazio je samo na momente da odmeni saigrače u odbrani, ali mu bol u ramenu nije dozvolio da se zadržava na terenu.

„Na kraju smo zadovoljni što smo uzeli medalju na izuzetno jakom takmičenju, skupli smo se da odradimo kako treba za treće mesto I da osvojimo bronzu i za Dušana i za nas i za našu zemlju,“ rekao je Marko Savić.

Povezana vest:  Stiv Neš generalni menadžer reprezentacije Kanade