raduljica kzn

Raduljica: Radom do dobrog rezultata na EP

Košarkaški reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je danas da očekuje da će nacionalna selekcija „pakleno raditi“ i da će takav rad doneti dobar plasman na predstojećem Evropskom prvenstvu.
-Očekujem da dobro radimo, jer se tako dolazi do rezultata, što se videlo i prošle godine. Prošle godine smo bili potcenjeni od svih, ali mi smo stvorili odličnu atmosferu, odličnu energiju, pakleno smo radili i to se na kraju isplatilo – rekao je Raduljica.
Košarkaška reprezntacija Srbija okupila se danas u Beogradu u Hotelu „Zira“ na početku priprema pred Evropsko prvenstvo.
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije i ženska košarkaška su nedavno postali svetski, odnosno evropski prvaci, a na pitanje novinara da li od muške košarkaške reprezentacije može da se očekuje isto, Raduljica je rekao „zašto da ne“.
Raduljica je trenutno bez kluba i na pitanje novinara da li očekuje da ga protivnici olako shvate, jer nije igra, on je rekao:

Povezana vest:  Skroman učinak Bjelice u porazu Minesote od Klivlenda

-To bi bilo dobro, jer ću onda napraviti još veće iznenađenje.
On nije želeo da odgovara na novinarska pitanja u kom klubu će nastaviti karijeru.

Košarkaš Partizana Nikola Milutinov rekao je da mu je velika čast što se nalazi na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića i dodao da će dati sve od sebe, kao i da se nada da će igrati na Evropskom prvenstvu.
-Velika mi je čast što ću biti deo ekipe i što ću učiti od naših najboljih igrača. Potrudiću se da uz njih napredujem, da još više naučim i da budem bolji igrač nego pre ovih priprema. Daću sve od sebe da budem na Evropskom prvenstvu – kazao je Milutinov.
Kada je reč o nastavku njegove klupske karijere, Milutinov je rekao da je on i dalje igrač Partizana i da je to sve što u ovom trenutku može da kaže.
Centar Partizana je na ovogodišnjem draftu kao 26. pika izabrao San Antonio.
-Želja mi je da jednog dana zaigram u NBA ligi. Par dana sam trenirao u San Antoniju. Presrećan sam što sam otišao u takvu ekipu i nadam se da ću jednog dana biti u prilici da treniram sa prvim timom – rekao je Milutinov.Srbija će na EP igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda.
Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20. decembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

Povezana vest:  Blažič: Partizan kao Panatinaikos, nadam se istom ishodu

PHOTO: ATAIMAGES