aleks maric australia

Aleks Marić: Ubili su mi dedu, patim i ljut sam

Košarkaš Aleks Marić čiji je deda stradao u tokom hrvatske vojne akcije „Oluja“ u ispovesti za sutrašnji „Blic“ kaže da pati i da je jako ljut.
-Jako me ljuti kada neki misle da je progon u ‘Oluji’ bila šetnja Srba kroz neku šumu. Kao da nismo ljudi, da nemamo zemlju, veru, naciju – priča Marić, koji je tek posle 20 godina sahranio dedu Stevana Marića (80).
Aleksov deda ubijen je početkom avgusta 1995 godine u svojoj kući u Sonkoviću, kod Šibenika, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su poslednjeg dana novembra 2012. godine iz zajedničke grobnice na lokaciji Sveta Mara, kod Šibenika, zajedno sa posmrtnik ostacima još 31 osobe.
-Neizmerno smo patili, svega se sećam kao da je danas bilo. Bio je to težak udarac za porodicu, od kojeg dugo nismo mogli da se oporavimo – rekao je Marić i naveo da je bio mali i da je imao 11 godina kad se sve to dogodilo..
-Nijedan rat ne može da se zaboravi, ili da se pređe preko toga. Ne dao bog nikom da doživi ono što je doživeo moj narod, da deli sudbinu moje porodice, rodbine, prijatelja – kaže Marić australijski reprezentativac i bivši košarkaš beogradskog „Partizana“.

Povezana vest:  EVROLIGA, Ubedljiv poraz Partizana u Moskvi