predrag danilovic kzn (1)

Danilović podneo neopozivu ostavku

Predsednik KK Partizan Predrag Danilović podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, posle današnjeg zasedanja Skupštine.
-Partizan je moj život, uvek bio i uvek će biti. Za proteklih 15 godina uradili smo mnogo lepih i vrhunskih stvari. Poslednje dve godine klub se našao u finansijskim problemima, postoje razni razlozi, nije samo jedan čovek kriv. Pravili smo neke stvari koje nisu popularne i pametne, napravili brend od Partizana, ali više ne mogu da pomognem – rekao je Danilović na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
On je istakao da preuzima odgovornost za loše, ali i dobre poteze koje je klub napravio pod njegovim vođstvom.
-Partizan je potrošio sve kredite. Sedeti ovde samo da bih to radio zbog funkcije nema potrebe, preuzimam odgovornost za to što nekim ljudima iz kluba nisam uspeo da objasnim neke stvari i stavim situaciju po kontrolu. Ljudski je da se povučem i prepustim mesto nekome ko može više da pomogne jer ja više ne mogu.
Prema njegovim rečima stvorila se velika tenzija, poručivši da ne postoje svađe u klubu iako se ne slaže u mnogome sa trenerom Duškom Vujoševićem.
-Niko nije nikoga do sada smenio i to je pozitivna stvar koja u našem sivilu. Vujošević i ja imamo odnos koji traje 29 godina i imam veliko poštovanje prema njemu. Bio mi je drugi otac i zbog njega sam došao u Partizan. Ne slažem se sa njegovim nastupima u javnosti, klub ne bi trabalo da bude politički subjekat“.
Danilović je dodao da je Vujoševiću dozvolio da se meša u stvari koje prelaze granicu trenera.
„On je veliki stručnjak, ali prevazišao je svaku meru. Mi se bavimo sportom, ali opet to je moja odgovornost jer nisam uspeo da sredim situaciju – rekao je Danilović i poručio da će novi Upravni odbor odlučiti da li Vujošević ostaje trener crno-belih.
On je rekao da još uvek ne zna ko će ga naslediti, ali da se nada da će njegova ostavka pozitivno uticati na stanje u klubu.
-Raspušta se Upravni odbor, a radna komisija od pet članova u sastavu Šilobad, Todorović, Tišma, Dražić i Krstović će sastaviti Skupštinu – zaključio je Danilović.

Povezana vest:  Milojević: Moramo da ostanemo pozitivni