Panteri slaviliu Železniku

 

FMP – Široki 86:68

(28:13, 23:12, 17:18, 18:25)

 

fmp_sirokiFMP je sjajnom igrom uz veliku potrošnju energije u potpunosti nadigrao Široki i došao do veoma važnog trijumfa. Svih 40 minuta učenici Vlade Đurović kontrolisali su dešavanja na terenu i upisali pobedu kojom su se malo pokrenuli sa dna. Panteri su prekinuli crni niz i sada sa daleko više optimizma i samopouzdanja nastavljaju trku u NLB ligi. Ako budu igrali kao protiv Širokog, sigurno će mnogima pomrsiti konce.

Duel protiv Širokog u Železniku je proglašen za utakmicu sezone. Baš tako su mu Panteri i prišli. Od samog starta su stavili do znanja Hercegovcima da u predgrađu nemaju šta da traže.

Na ruku FMP-a išlo je i to što je Široki igrao bez najboljeg igrača Masona koji je zbog povrede ostao u Širokom Brijegu. Ali, čak i da je on bio u timu, teško da bi epilog bio drugačiji. Sve je funkcionisalo besprekorno u igri FMP-a. Napad Širokog se odbijao od odbrane Pantera kao od neprobojnog zida. To se posebno odnosi na start drugog perioda kada su domaći serijom 14:0 sa 28:13 pobegli na 42:13. Prvi koš u toj četvrtini gosti su postigli tek posle šest minuta i 25 sekundi i to sa linije slobodnih bacanja.

Povezana vest:  NBA VESTI, Orlandu pripao derbi Floride

Ako su neke dileme oko pobednika postojale, u tom trenutku su nestale. Samo se postavljalo pitanje sa kojom će razlikom domaći slaviti.

Kaže se da voljni momenat najbolje odslikava broj skokova ekipe. Ako se zna da su momci iz Železnika imali 40 uhvaćenih lopti, čak 20 više od rivala, jasno je koliko su želeli ovaj trijumf. Za borbenost i angažovanje na kraju su nagrađeni.

Široki je samo jednom zapretio – početkom drugog poluvremena. Ali, njegov nalet je bio vrlo kratkog daha. Domaći su opasnost brzo otklonili i utakmicu mirno priveli kraju.

Povezana vest:  Kadeti Srbije igraju za 5. mesto na EP

Vlade Đurović je iskoristio veliku razliku i šansu dao svim košarkašima. Samo Labović nije prošao kroz zapisnik.

Hrvoje Vlašić, trener Širokog

-Počeli smo na način kako ne smete da igrate protiv FMP-a. Došli smo bez najboljeg igrača Masona, kome je zbog povrede stopala savetovano mirovanje. Mnogo loše smo izgledali u prvom poluvremenu. FMP nas je dobrom odbranom naterao na brze šuteve. Do sada smo u skoku bili vodeći tim, a sada smo imali 20 skokova manje od protivnika. To dovoljno govori kako smo izgledali. Od kraja prvog poluvremena igrali smo sa mlađim igračima. Njihovim angažmanom sam zadovoljan.

Vlade Đurović, trener FMP-a

-Bila je ovo utakmica sezona za nas. Porazima od Cedevite i Bosne bili smo saterani uza zid. Videli ste kako smo igrali odbranu od samog početka meča. Ovo je bila naša najangažovanija igra u odbrani do sada. Ali, kada igrate sa svih 12 igrača, a pritom niko ne igra manje od 10 ili 12 minuta, teško je očekivati kontinuitet u igri. Zato smo pali u nastavku, kada smo dali nešto manje poena. Ali, nama nije bila bitna razlika, već da pobedimo. Sve čestitke igračima, bili su pod velikim pritiskom. Svi oni su odmah posle pobede Rigi imali sastanak u sobi kapitena Samardžiskog i tada su se dogovorili da mora da se izgine na terenu i da ova utakmica mora da se dobije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Orlando će zadržati Redika

FMP: Čović 16, P. Stamenković 6, S. Stamenković 3, Lazić 11, Raduljica 4, Protić 16, Musli 4, Labović 0, Jeremić 5, Samardžiski 6, Radetić 5, Milutinović 10