bogdan bogdanovic cz fener 2

Košarkaši Zvezde: Fenerbahče nam ne leži

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović ocenio je da je Fenerbahče zasluženo trijumfovao večeras u drugom kolu Top16 Evrolige i dodao da njegovoj ekipi predstoji mnogo napornog rada u nastavku sezone.
-Ovo je težak poraz. Fener je pokazao dominaciju, pogotovo u skoku. Lako su dolazili do poena i pored naše dobre odbrane… Posle svakog promašenog šuta imali su novi napad, a nekada i tri. Ovo je jako bolno za nas. Zasluženo su pobedili – rekao je Jović novinarima posle meča u Beogradu.
Fenerbahče je sa 88:65 savladao Zvezdu u Pioniru, u drugom kolu Grupe E Top16 faze Evrolige. Turski klub je tako i treći put ove sezone bio bolji od crveno-belih.
-Ne tražimo alibi za ovaj poraz, samo želim da kažem da dosta stvari ne valja. Očekuje nas mnogo rada do kraja. Činjenica je da nam Fener ne leži, jer je ovo treći put da nas lagano dobijaju sa dvocifrenom prednošću, što, svakako, nije za pohvalu. Moramo pouke da izvučemo i da se pripremimo za ostale mečeve – rekao je Jović.
Jedan od najiskusnijih igrači Crvene zvezde Marko Simonović ocenio je da je Fenerbahče jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige.
-Oni su jedna od najboljih i najkvalitetnijih ekipa. Nikako nam ne leže… Odlično preuzimaju u odbrani, a s druge strane, fenomenalno nameštaju u napadu. Možda smo mogli bolje, ali jako teško protiv ovakve ekipe u kojoj svaki čas neko ‘iskoči’ – rekao je Simonović.
Zvezda je u prvom poluvremenu osam minuta bila bez postignutog koša, a Simonović je rekao da je nedostajalo sreće u nekim situacijama.
-Ne mislim da smo bili u grču… Mi nemamo šta da izgubimo u Top16 fazi. Nismo pogodili neke zicere tada, a nismo dolazili ni do lakih šuteva, dok su oni sve pogađali – rekao je Simonović.
Amerikanac Terens Kinsi debitovao je za Zvezdu u Evroligi. On je rekao da ekipa mora mnogo bolje da igra u ovakvim utakmicama.
-Nisam još mnogo analizirao ovu utakmicu, ali moramo mnogo jače i bolje da ;igramo. Sada nam sledi Jadranska liga, pa opet Evroliga… Idemo korak po korak. Ekipa ima dosta talenta, mladi jako dobro treniraju i sve pohvale za njih – rekao je Kinsi.
Na pitanje novinara kako je igrati pred navijačima Crvene zvezde, Kinsi je rekao da „jednostavno uživa na terenu“.
-Jako dobro je biti na terenu. Nije bitno da li je utakmica sa milion ili bez ijednog navijača… Ovde su navijači sjajni, uvek dođu da te podrže i da ti pruže dodatnu energiju – rekao je Kinsi.

Povezana vest:  ABA LIGA, Zvezda na početku Jadranske lige dočekuje Mega Leks

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES