jamar wilson stefan jovic par cz

Partizanu pobeda u derbiju, veoma važna za opstanak

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir Crvenu zvezdu sa 86:81 (23:21, 21:27, 23:18, 19:15) u poslednjoj utakmici 21. kola Jadranske lige.
Partizan je stigao do devete pobede u sezoni, dok je Zvezda upisala šesti poraz i tako se udaljila od druge pozicije na tabeli.
Partizan su do veoma važne pobede u borbi za opstanak vodili Kevin Džons sa 17 poena, Aleksandar Cvetković je ubacio poen manje, dok Džamar Vilson i Edo Murić postigli po 15.
U ekipi Crvene zvezde najbolji je bio Maik Cirbes, koji je utakmicu završio sa 26 poena, Branko Lazić je postigao 12, a Kvinsi Miler 10 poena.
U naredom kolu Partizan gostuje Budućnosti, dok Zvezda dočekuje MZT.
Zvezda je bolje počela meč i povela je sa 8:0. Partizan je prve poene postigao posle skoro četiri minuta igre. Crveno-beli su lako prolazili kroz odbranu crno-belih, a zvanični domaćin nije uspevao da organizuje nijedan uspešan napad.
Zvezda je sigurno vodila i došla je do prednosti od 16:9, a tada je Cvetkovića zamenio Vilson i Partizan je napravio seriju od 8:0 za prvo vođstvo na meču.
Prednost je nekoliko puta menjalo stranu, a Zvezda je početkom druge četvrtine, nakon ulaska Vladimira Štimca, ponovo došla do osetnije prednosti, 30:25.
Šampion lige održavao je prednost, ali je Partizan ostajao u igri uglavnom šutevima iz daljine, tako da je Zvezda na poluvreme otišla sa četiri poena prednosti, 48:44.
Partizan je u drugom vremenu zaigrao bolje odbranu, a velikim zalaganjem uspeo je da do sredine treće četvrtine završi seriju od 7:0 i povede sa 51:50.
Zvezda je sve vreme jako loše šutirala za tri poena, a ekipu je poenima predvodio nezaustavljivi Cirbes.
Partizan je uglavnom održavao prednost od jednog do tri poena, ali je Zvezda iz kontri i polukontri uspela da preokrene i da u 28. minutu povede sa 61:59.
Crno-beli su do kraja deonice uspeli da izbore minimalno vođstvo od 67:66, a u tome im je pomoglo jako loše šutersko veče Zvezde.
Partizan je svoju agresivnu igru počeo da „naplaćuje“ u finišu meča, kada je proradio šut, što je dovelo do veće sigurnosti, tako da je bio i bolji u skoku. Crno-beli su četiri minuta pre kraja vodili 76:70 ,ali je Zvezda minut i po pre kraja prišla na dva poena zaostatka, 80:78, posle trojke Lazića, prve Zvezdine u drugom poluvremenu.
Na to je Džons odgovorio dalekom dvojkom, da bi Marko Simonović promašio prvo bacanje, posle čega je Edo Murić na drugoj strani postigao oba bacanja za vođstvo Partizana 84:79, 41 sekundu pre kraja meča.
Cirbes je dao brz koš, a onda je Murić posle dugog napada izborio sebi prostor za šut i postigao koš za konačnih 86:81.
Meč je odigran pred prepunim Pionirom, u kome je delovalo da ima više ljudi od zvaničnih 5.000. Huligani sa tribina ubacivali su petarde u teren, palili baklje i dimne bombe, tako da je vazduh u hali bio težak, a atmosfera na momente teška.

Povezana vest:  EVROLIGA, Mačvan igra protiv Makabija