Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa ponovo pobedila Francusku, kao i da mu je čast što je na čelu tog tima.

-Nikoga nije lako pobediti na ovom nivou dva puta u tri dana. Mislim da je to jedna velika ‘pozitiva’, što izlazimo iz ova dva meča kao pobednici sa jednom od najjačih reprezentacija u Evropi. Vidimo fizički napor svih igrača, izuetno cenimo sve to. Jasno nam je pod kakvim naporom igraju igrači. To je jedna stvar o kkome tručni štab vodi računa – rekao je Đorđević novinarima.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan ubedljiv protiv FMP-a u prvoj utakmici

Srbija je večeras posle produžetka pobedila Francusku sa 94:88, dok je pre četiri dana slavila sa 79:77.

-Francuzi su ušli sa velikom željom. Imaju izuzetan tim. Primetna je velika želja kod igrača i  zajedništvo na kome insisitiramo. Jako lepo je biti deo ove grupe igrača koji žele i igraju svim srcem za Srbiju, ja sam ponosan što sam na čelu ove ekipe. Možda je najvažnije što smo pobedili ovakvu utakmicu, a dobili smo potvrdu – rekao je Đorđević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Majamija, Njujorka i LA Klipersa

On je kazao da tim još nije u šuterskoj formi, ali je ocenio da će to doći.

-Zadovoljan sam jednom velikom željom igrača da igraju zajendo. Tražimo igru kroz zajedništvo, to je dobra stvar-  rekao je Đorđević.

Centar Miroslav Raduljica čestitao je svojim igračima na borbenosti.

-Teška utakmica za nas. Videli ste sa kojim žarom smo igrali, čestitam saigračima. Celu utgakmicu smo igrali na visokom nivou, sa energijom i željom. Bilo je grešaka, ali ovo je tek početak. Neki igrači nisu uspeli da se odmore i čestitam im na tome. Ova ekipa ne sme da ima izgovore, tako da ćemo da nastavimo da cepamo kao večeras – rekao je Raduljica.

Povezana vest:  Marjanović zakucao Strazbur