Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da će ekipa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavljati zemlju na pravi način, i istakao je da su ambicije tima jako velike.

-Hvala Olimpijskom komitetu Srbije što su nas pripremili za put i boravak tamo. U našim torbama su uputstva za život, a nadam se da imamo uputstva za rezultat. Obećavam da ćemo se lepo ponašati u putu i da ćemo tamo na pravi način predstavljati svoju zemlju. Velika nam je čast što predstavljamo Srbiju. Naše ambicije su jako velike. Idemo da se pobijemo za medalju – rekao je Đorđević novinarima na aerodromu pred polazak.

Reprezentacija putuje u Argentinu na poslednji turnir pred Olimpijske igre, na kome će igrati sa Argentinom, Francuskom i Hrvatskom.

Povezana vest:  Dabović: I dalje se ježim kad gledam finale iz Budimpešte

Kapiten Miloš Teodosić je kazao da je tim spreman i željan.

-Spremni smo i željni da odigramo svoju najbolju košarku i predstavljamo Srbiju u najboljem svetlu. Mogu da obećam da ćemo igrati svoju najbolju košarku koju možemo, a da li će to biti dovoljno za medalju ili šta već, to ne znam. Želim sreću svim momcima i svima u stručnom štabu – rekao je Teodosić.

Novinari su pitali kapitena šta je realno da se očekuje od košarkaša, ali Teodosić je ponovio da je to samo pristup.

-Realno je ono što smo rekli: da ćemo igrati najbolje što možemo, da ćemo u svaku utakmicu ući da se borimo za grb koji nosimo, za što bolje igre i što više pobeda. Da li će to biti dovoljno za medalju, ne znam. To je ono što svi treba da očekujete od nas – da izginemo na terenu – rekao je Teodosić.

Povezana vest:  Košarkaši Crvene zvezde bez podrške navijača u Istanbulu

Stefan Marković je ponovio ambicije tima.

-Najzad smo došli do Olimpijskih igara i onoga o čemu svi sanjaju. Idemo da se borimo za jednu od medalja – rekao je Marković.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije rekao je da nacionalni komitet može samo da poželi sreću košarkašima.

-Čast mi je što sedim između selektora i kapitena naše reprezentacije. Svaki put se trudimo da članove našeg olimpijskog tima ispratimo i poželimo im sve najbolje. To je realno jedino što je potrebno ovim momcima. Oni znaju zašto idu tamo, a njihove ambicije su naše ambicije. Želimo vam sreće, pre svega sportske, ali i ljudske, jer je to potrebno na Olimpijskim igrama – rekao je Višacki.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa i Dalasa u gostima, Šarlot dobio kod kuće

Predsednik Dragan Đilas zahvalio je još jednom košarkašima na svemu.

-Hvala još jednom svima što ste se žrtvovali, što ste došli povređeni i polupovređeni. Svi znate šta se očekuje od vas, da se pobijete za medalju i da na pravi način predstavljate Srbiju. Pa se vidimo u Riju, a posle toga se nadam i na balkonu – rekao je Đilas.