Nekada i najbolji basketaši sveta moraju da se suoče sa ivicom eliminacije – to je tim Novi Sad Al Wahda uspeo da prevaziđe, na startu turnira FIBA World Tour Mastersa u Tokiju.

Nakon moskovske titule u basketu 3×3, Novosađani su u grupi A u Japanu prvo izgubili od Dohe sa 16:15, a onda im je bila neophodna pobeda nad Al Gharafom sa maksimalnim 21 poenom, jer je ovaj tim od Dohe bio uspešniji sa 21:19. Iako je Al Gharafa vodila u većem delu meča, čak i pred završnicu, Novosađani su ušli u seriju i sa 21:17 overili četvrtfinale.

Povezana vest:  Olimpijakos preko CSKA do finala Evrolige

-Prvu utakmicu protiv Dohe smo odigrali loše, mnogo otvorenih šuteva nismo realizovali, prešli smo i preko toga što nam jedan poen nije upisan. Koncentrisali smo se za Al Gharafu, ispostavilo se da su dve katarske ekipe odigrale meč sa najnepovoljnijim ishodom po nas, ali smo krenuli na sve ili ništa, proradio je adrenalin i to nam je donelo pobedu – rekao je Marko Ždero posle prvog dana turnira.

Povezana vest:  Zvezda u prijateljskom meču bolja od Tamiša

Novi Sad Al Wahda će u nedelju u četvrtfinalu igrati protiv petih nosilaca, ekipe Malage.

-Utakmica sa Dohom je bila malo čudna za nas. Da li zbog činjenice da smo na turnir stigli posle 25 sati puta, ili zato što smo ih potcenili, nisam siguran. Izgubili smo i konsolidovali se, dalje nas čeka tim koji dosta dobro poznajemo. Uz pravi pristup, pobeda se ne dovodi u pitanje – rekao je Savić.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio poražen posle produžetka

Ekipu kao kapiten predvodi Dušan Domović Bulut, a što se drugih parova završnice tiče, sastaju se Doha – Sankt Petersburg, Piran – Hamamatsu i Ljubljana – Okayama. Duel Malaga – Novi Sad Al Wahda počeće u 10.55 po srednjeevropskom vremenu.

PHOTO: Red Bull Content Pool