Kapiten kosarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić izjavio je da je ponosan na uspeh u Riju i ponovio da je medalja poklon saigraču Nemanji Bjelici, koji zbog povrede nije mogao da bude deo tima.

-Ovo je veliki uspeh muške i ženske košarke. Jako sam ponosan na obe selekcije. Posle utakmica u grupi govorio sam da smo sjano igrali, iako nisu dolazile pobede. Na kraju su dosle. Svaka čast svim momcima na srebru – rekao je Teodosić na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

On je posebno apsotrofirao činjenicu da je Bjelica deo tima i da mu je žao što nije bio sa njima u Riju.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 19. kola i tabela

-To je tužna tema, mada mnogi misle da je simpatična. On je godinama sa nama, deo je tima i više od svih nas želeo je da bude u Riju. Poklonili smo mu medalju, nadam se da će u budućnosti biti uz nas – porucio je Teodosić.

Selektor Aleksandar Đorđević cestitao je svim srpskim olimpijcima i Savezima.

-Ne znam da li su svi svesni kolika je to čast, posebno osvajačima medalja. Nije bitno koji je sport ili pojedinac došao do medalje, svi smo bili jedan tim i tako disali. Pratili smo utakmice jedni drugih, ne znam da li je tako bilo kod drugih – rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima uspeh kosarkaša dodatno dobija na značaju jer je Srbija prvi put kao samostalna država ucestvovala na OI.

Povezana vest:  Perasović: Partizan je favorit

-Posebna zahvalnost Milošu i saigračima, njima idu najveće zasluge. Oni su pravi sportisti i na pravi način su igrali za svoju zemlju. Bilo je fenomenalno, ali je posebno dobro, što u odnosu na moju generaciju iz Atlante, ova ekipa ima još bolju budućnost jer smo bili najmlađi na turniru – poručio je Đorđević.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Zvezda nadigrala Partizan posle produžetaka