Kada ste najbolji basketaški tim sveta, vremena za pauzu nema. Ekipa Novi Sad Al Wahda će posle nedeljnog osvajanja srebra na Eurobasketu 3×3 nastupiti već u sredu, na petom mastersu FIBA World Toura, u mađarskom Debrecinu.

Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović sa pomešanim osećanjima došli su u Debrecin. Osvojili su istorijsku prvu medalju kao reprezentacija Srbije na Eurobasketu u Bukureštu, srebrnu, ali im šampionski karakter nije dozvolio da se previše raduju zbog poraza od Slovenije.

Povezana vest:  Radonjić: Nije idealna situacija, ali idemo na pobedu

„Iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje, podizali formu, nikom nismo dozvolili šansu ni da pomisli kako može da nas savlada. Sve do finala, gde nismo bili na svom nivou. Previše smo grešili u odbrani, neke otvorene šuteve nismo iskoristili. Ostaje žal za zlatom, ali uzeti srebro na Evropskom prvenstvu veliki je uspeh“, kaže Dejan Majstorović.

Turnir u Deberecinu igraće se 7. i 8. septembra, Novi Sad Al Wahda će prvog dana odmeriti snage sa francuskim Bordoom (16.40) i hrvatskim Splitom (20.05) u grupi A. U četvrtak, četvrtfinala će se igrati od 17.15, polufinala od 19.30, borba za titulu odigraće se od 21 čas.

Povezana vest:  NBA VESTI, Lebron Džejms: Majami ima potencijal da bude još bolji

„Konkurencija je jaka, a mi nismo imali pravi odmor.  Ipak, i dalje sve zavisi od nas, ako odigramo kako umemo, velike su šanse da turnir i osvojimo, što bismo jako voleli posle Bukurešta“, poručio je Majstorović.

Novosađani će biti malo rasterećeniji, uz ekipu Ljubljane već imaju sigurnu vizu za finale World Toura u Abu Dhabiju, a Debrecin, pod originalnim nazivom DEBR3X3N, ima lepu priliku da se pokaže kao pravi domaćin.

Povezana vest:  Gak: Grad dao Partizanu više nego Zvezdi

Zanimljiva je i ekipa Bordoa, koja je prošle godine došla do finala FISU 3×3 Svetske Univerzitetske lige. Radi se o mladom i perspektivnom timu, čiji plejmejker nosi nadimak „Medžik“, pa će već na početku Novosađani imati atraktivnog rivala.

PHOTO:  Red Bull Content Pool