Selektor reprezentacije Srbije Marina Maljković iznenadila je devojčice Pokreta za žensku košarku tako što im je na trening dovela ekipu Galatasaraja, čiji je trener.

-Rekla sam da ću se maksimalno posvetiti radu Pokreta i to činim sa velikim zadovoljstvom. Drago mi je da naša priča živi i da se širi velikom brzinom – rekla je Maljkovićeva tokom posete.

Ona i košarkašice turskog kluba su posetile devojčice na treningu na Vračaru, a polaznice su imale priliku da se upoznaju, slikaju i uzmu autograme od igračica Galatasaraja.

Besplatne škole košarke za devočice se održavaju u osnovnim školama „Mihailo Petrović Alas“ i „Kralj Petar I“ i sportskim centrima „Milan Gale Muškatirović“ i „Vračar“.

Povezana vest:  Vujošević: Kinzi ne ide u Moskvu, Solnok važniji od CSKA

Od oktobra će se raditi i u Požarevcu, hali „Vizura sport“ u Zemunu, kao i u Francuskoj školi u Beogradu.

-Tu se ne zaustavljamo. Dogovaramo sa gradom Beogradom početak rada besplatnih škola i u ostalim delovima grada, ali isto tako i u još nekoliko gradova u Srbiji. Sada sam sigurna da ćemo premašiti naš zacrtani cilj, a to je da u okviru Pokreta u junu 2017. godine besplatno trenira 500 devojčica – kazala je Maljkovićeva i zahvalila svima koji pomažu program.

Povezana vest:  Hjuston bolji od Klipersa, 13 poena Teodosića

Pokret za žensku košarku pored toga što sprovodi program besplatnih škola košarke za devojčice, u saradnji sa republičkim Zavodom za sport i medicinu sporta obezbedio je besplatne lekarske preglede za sve članice u centru za medicinu sporta u Košutnjaku.

Maljkovićeva je kazala da „treba doći i doživeti“ atmosferu, pozitivnu energiju, nasmejana lica dece i zadovoljne roditelje.

-To bukvalno nema cenu. Radimo dobru stvar za devojčice, za društvo. Brinemo o svakom detalju i segmentu. Vodimo računa da naše male košarkašice usmeravamo da budu i dobre učenice i dobre drugarice i pre svega kvalitetne osobe. Dobro delo otvara sva vrata i drago mi je da nam se javlja sve više institucija i kompanija, koje žele da se uključe i pomognu u sprovođenju ovog projekta – navela je ona.

Povezana vest:  Veličković: Ostanak u Partizanu je najnormalnija odluka

Besplatni košarkaški treninzi Pokreta za žensku košarku Marina Maljković za devojčice osnovnoškolskog uzrasta za sada se sprovode vikendom od 12.30 i 13.30 u Osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“, vikendom od 8.00 u Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“, vikendom od 9.00 na Vračaru i ponedeljkom i sredom od 18.00 i 19.00 u Osnovnoj školi „Kralj Petar I“.