Završni turnir četiri najbolje ekipe Evrolige održaće se ove sezone u Istanbulu, saopštila je danas uprava ovog košarkaškog takmičenja. Evroliga je ove sezone promenila format, tako da će sada 16 klubova igrati po dvokružnom ligaškom sistemu pre plej-ofa i završnog turnira.

-Istanbul je grad svetske klase, u kome su vidjena dva najspektakularnija završna šuta ikada, a sada će ponovo imati priliku da ga organizuje. Završni turnir održaće se od 19. do 21. maja i sigurno će biti uzbudljiv završetak nove sezone, koja predstavlja prekretnicu – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Divac: Bogdanu i Bjelici sam rekao da primam samo zlato

„Fajnal for“ 2017. održaće se u sali „Sinan Erdem“, koja se otvorila 2010. i u kojoj je odigrano finale 2012, kada je Olimpijakos dostigao 19 poena zaostatka iz treće četvrtine i košem Jorgosa Printezisa u poslednjoj sekundi pobedio CSKA 62:61 i postao prvak Evrope.

Prvi „fajnal for“ u Istanbulu održan je 1992. godine, kada je Partizan košem Aleksandra Djordjevića pobedio Huventud 71:70.

Povezana vest:  Pavlović: Ne predajemo se

Turska će u Evroligi imati četiri kluba, i sva četiri iz Istanbula: Fenerbahče, Efes, Galatasaraj i Darušafaku.

-Košarka je vanredno napredovala i porasla u Turskoj poslednjih godina, dok Istanbul ima istoriju organizovanja završnih turnira kojoj niko ne može da parira, tako da smo uzbudjeni što će novi šampion Evrolige biti krunisan upravo tamo – rekao je predsednik Evrolige Djordi Bertomeu.

Evroliga počinje 12. oktobra.

Povezana vest:  Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera, Bogdanoviću 21 poen