Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje da će ekipa biti jača kako sezona bude odmicala i da je uveren da će postojeći tim biti sposoban da iznese njen početak.

-Očekujem da ćemo biti jači tokom sezone. Tek nakon toga bi priča mogla da bude konkretnija. Smatram da možemo dovoljno jaki da osvojimo Jadransku ligu, a u Evroligi ćemo pokušati da nadjemo svoje mesto. Jadranska liga je ove sezone mnogo kvalitetnija u odnosu na prošlu. To je za nas izazov više – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će u petak početi sezonu, utakmicom protiv MZT Skoplja u Jadranskoj ligi. Crveno-beli brane trofej u regionalnom takmičenju, a Radonjić je kazao da će biti teško, jer po njegovoj oceni desetak ekipa ima najviše domete.

-Smatram da je Jadranska liga ove sezone nešto što je značajno kvalitetnije u odnosu na prošlu. Ne samo zbog toga što su naši najveći konkurenti napravili odlične timove, već su to uradili i drugi. To će nam otežati posao, ali donosi zanimljivije takmičenje, sa velikim brojem dobrih utakmica i veće uživanje za gledaoce – kazao je Radonjić.

Jedan od glavnih ciljeva u sezoni biće da se izbori Evroliga i naredne.

Povezana vest:  Itudis novi trener Banvita

-Mi smo to zaslužili na terenu, svojim kvalitetom prošle sezone. Zadovoljstvo je apsolutno prisutno i raduje činjenica da smo u vrhu evropske košarke. Daćemo sve od sebe da tu i ostanemo, da izborimo da budemo deo najboljih ekipa Evrope, to nam je ambicija – rekao je Radonjić.

Kada je reč o prelaznom roku, Radonjić je kazao da je „optimalan datum za kompletiranje ekipe prošao“, ali da se neće žuriti sa pojačanjima, već će se ona angažovati kada se bude došlo do pravog rešenja.

-Nadam se da će biti brzo, ali nema definitivnih informacija. Ne treba da se vodi računa o tome ‘šta bi bilo kad bi bilo’. Nadam se da će tim koji počne sezonu biti dobar, verujem u to, a o ostalom o tom potom. I kada dodju pojačanja, neće biti kratak period adaptacije – rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zvezda je imala listu želja, ali je bio značajan broj igrača koji nisu želeli da dodju u beogradski klub. Radonjić je kazao da neki nisu došli zbog visokih zahteva, neki jer su imali bolje ponude drugih timova, a neki jer su im želje bile veće.

Povezana vest:  Armani iznenadio Fenerbahče u Istanbulu

-Nije dobro dovesti igrača da bi se to samo postavilo kao potez već treba doći do toga da se pronadju moguća rešenja koja će biti korisna za tim. Sada je skraćeno tržište, možda imamo mogućnost da za manje novca uzmemo boljeg igrača, ali je potrebno povući najbolji mogući potez. Nema idealnog rešenja, takva je situacija sve vreme. Dobro je što imamo prostora – kazao je Radonjić.

Upitan za Petra Rakićevića, koji više nije član Metalca, a koji se pominje kao potencijalno pojačanje Zvezde, Radonjić nije želeo da komentariše, ali je rekao: „Svaki domaći igrač koji ima talenat i potencijal je dobrodošao. Za njega smatram da ima potencijal“.

O igračima koji su došli, Milku Bjelici i Ognjenu Kuzmiću, rekao je da su „kvalitetni ljudi“ i da veruje da će dati doprinos timu da bude bolji i da će na kraju biti zadovoljni njima. Za Čarla Dženkinsa je kazao da treba vreme kako bi američki košarkaš došao na potreban nivo.

Zvezda će u narednih mesec dana igrati 11 utakmica, od čega četiri u Evroligi i sedam u regionalnom takmičenju. Radonjić je ritam nazvao „paklenim“.

-Ovaj početak je intenzivan, naporan, pun izazova, ali je možda lakši deo sezone. Novi sistem u Evroligi je ekstremno naporan i donosi mogućnost oscilacija u Jadranskoj, ali šta je – tu je. Treba da pronadjemo svoje mesto i sa što manje opterećenja dočekamo odlučujuće utakmice u Jadranskoj ligi – rekao je trener crveno-belih.

Radonjić je pozvao navijače da podrže ekipu od početka jer je to značajno za tim.

Povezana vest:  Partizan poveo u finalu protiv Radivoja Koraća

-Spremali smo se, bilo je jako naporno. Zdravi i spremni, koliko je to moguće, dočekujemo početak sezone. Jedva čekamo da počne, uželeli smo se zvaničnih utakmica, navijača i nadam se da će doći da nas podrže – rekao je Radonjić.

Utakmica izmedju Zvezde i MZT Skoplja, kojom će crveno-beli počeli sezonu, igraće se sutra od 19.00 u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Govoreći o narednom rivalu, trener Zvezde je rekao da MZT ima ambiciju da „uradi mnogo toga“ i da može mnogo, a naveo je da će njegov tim morati da igra jako dobro ako želi da pobedom počne sezonu.