Kvalifikacioni turnir Evrolige za juniore, održaće se od 24-26.februara 2017.godine u Beogradu. Domaćin ponovo KK Crvena zvezda mts, u izuzetno jakoj konkurenciji 8 klubova.

Čelnici Evrolige, saopštili su u četvrtak spisak timova, koji će se tokom februara u Beogradu, boriti za plasman na završni „ANGT“ turnir juniorske Evrolige, koji će se po tradiciji održati na mestu gde se održava i seniorski F4, a to je sledeće godine – Istanbul.

Povezana vest:  KLS kaznio Partizan

Put do završnice, preko juniorskog ANGT turnira u Beogradu, biće jedan od najtežih do sada. Za mesto u završnici, od 24-26.02.2017.godine boriće se ekipe:

„SPARS“ Sarajevo, „Partizan NIS“ Beograd, „Stellazzura“ akademija iz Rima, „Porše“ košarkaška akademija Ludvigzburg iz Nemačke, „MEGA Bemax“ iz Beograda, češka akademija „Get Better“ iz Praga, „Makabi“ iz Tel Aviva i domaćin turnira KK „Crvena zvezda mts“ iz Beograda.

Povezana vest:  Mega srušila Zvezdu u Kruševcu

Na jednom od kvalifikacionih turnira, koji se već po tradiciji održava u Beogradu, tokom naredne zime, učešće će uzeti igrači rođeni 1999.godine i mlađi.

Kompletan raspored i format turnira, biće saopšteni od strane Evrolige u narednom periodu.