Košarkaši Partizana zabeležili su četvrtu pobedu u Jadranskoj ligi ove sezone, pošto su večeras u Skoplju pobedili Karpoš Sokoli sa 84:77 (22:20, 20:21, 20:20, 22:16), u četvrtom kolu takmičenja.

Karpoš je poslednji tim na tabeli i ovo mu je bio četvrti poraz, ali je večeras pružio veliki otpor. Meč je sve vreme bio izjednačen, a crno-beli su u samom finiši meča izborili pobedu. Partizan, Crvena zvezda i Budućnost jedini su timovi koji za sada imaju sve pobede u sezoni.

Povezana vest:  Srbija pobedila Hrvatsku u poslednjoj proveri pred Rio

Dragan Labović je trojkom doneo Karpošu prednost od 70:69 u 34. minutu, ali je Partizan odgovorio trojkama Branislava Ratkovice i Vanje Marinkovića, kao i poenima Vila Hečera i posle serije od 8:0 poveo 77:70. Domaći tim se nije predavao, ali su gosti uspeli da sačuvaju prednost.

Partizan je predvodio Hečer sa 21 poenom, dok je Ratkovica postigao 12, a Novica Veličković 11 poena. Najefikasniji u Karpošu bio je Dragan Zeković sa 15 poena, dok je Kendrik Peri završio utakmicu sa 14 poena i šest asistencija. Partizan u sledećem kolu dočekuje Olimpiju, a Karpoš ide u goste Ciboni.

Povezana vest:  Jao Ming neće da žuri sa prijemom u Kuću slavnih

Foto: Karpoš Sokoli/Igor Panevski