Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu u Evroligi, pošto su večeras u Istanbulu pobedili Galatasaraj sa 85:83 (17:30, 30:17, 22:20, 16:16). Galatasaraj je imao 14 poena prednosti u prvoj četvrtini, a Zvezda je u trećoj vodila i 15 poena razlike, ali je domaći tim uspeo da stigne, a onda u poslednjoj deonici i da povede.

Zvezda je posle tajm-auta domaće ekipe u poslednjem minutu napravila seriju preko Ognjena Kuzmića i Stefana Jovića povede 84:83.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pet poena Jokića, Bjelica i Marjanović bez šuta ka košu

Galata je posle imala priliku da se vrati, ali je Aleks Tajus promašio oba penala 38 sekundi pre kraja, a onda je posle promašaja Marka Gudurića Ostin Dej promašio šut četiri sekunde pre kraja. Jović je posle toga uhvatio loptu i brzo je fauliran. Plejmejker Zvezde pogodio je prvo bacanje i namerno promašio drugo za prvu veliku pobedu šampiona Srbije.

Povezana vest:  Milojević: Naredne dve utakmice prilika da počnemo da pobeđujemo

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 23 poena, dok je Jović završio utakmicu sa 14 poena i devet asistencija. Gudurić je postigao 11, a Milko Bjelica 10 poena. Dej je postigao 24 poena za Galatasaraj, a Tajus 19.

Zvezda je u prvom kolu izgubila kod kuće od Darušafake, a Galatasaraj od CSKA. Crveno-beli u sledećem kolu igraju kod kuće protiv Barselone.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Jovanović: Očekuje nas težak meč protiv Radničkog