Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je ponosan zbog pobede nad Galatasarajom i da njegovi košarkaši treba da nastave u istom ritmu jer će opterećenja doneti oscilacije u budućnosti.

-Potrebno je da nastavimo u ovom ritmu jer opterećenja koja slede mogu dovesti do oscilacija i rezultata koji mogu da nam ugroze poziciju u Jadranskoj ligi, zato je dobro da pobeđujemo sada u regionalnom takmičenju – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda je u petak pobedila Galatasaraj u Istanbulu u drugom kolu Evroligi. Radonjić je kazao da tek treba da se vidi kako će se ta utakmica odraziti na ekipu jer brzo slede novi izazovi.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati i tabela 15. kola Jadranske lige

-Posebno je stanje kod nas posle pobede, ponosni smo što smo to uspeli da uradimo. Atmosfera je od prvog dana takva da pobeda protiv bilo koga donosi zadovoljstvo i korak napred. Ali, videli ste da se posle poraza od Darušafake ništa nije poremetilo. Tu se vidi kvalitet ovog tima – kazao je Radonjić.

On nije želeo da govori o pojedinačnom učinku svojih igrača u Istanbulu, već je naveo da je njegova ekipa igrala dobro i da je veoma zadovoljan kako je izgledala protiv Galatasaraja.

Zvezda će se u nedelju u 21.00 sastati sa Igokeom u šestom kolu Jadranske lige, u utakmici u kojoj će pokušati da zabeleži i šestu pobedu u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Milojević: Pokušaćemo da iznenadimo Zvezdu

Radonjić je ponovio da je regionalno takmičenje rezultatski najvažnije za Zvezdu.

-Važnost Jadranske lige je za nas ogromna i toga smo svesni. Prošla utakmica protiv Krke mi je pokazala da će opterećenja posle utakmica Evrolige biti nešto na šta moramo biti spremni da dobrim igrama sve to iznesemo – kazao je Radonjić.

Trener Zvezde je rekao da će tek da se vidi kako će težak raspored uticati na njegovu ekipu.

-Ova ekipa se prvi put sreće sa ovakvim opterećenjem na početku sezone, ali smo igrali u takvom ritmu, ako ne i težem. Veoma dobro znamo šta to znači i uradili smo sve što je potrebno da što spreniji dočekamo sve te izazove – rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Maljković: Drago mi je da se dobra ideja Pokreta širi velikom brzinom

Prema njegovim rečima, naredni protiv Igokea je pokazao da može da bude konkurentan najvećim timovima u Jadranskoj ligi i da je zbog toga potreban dodatni oprez.

Radonjić je dodao da treba napraviti dobar ambijent posle svega što je njegov tim prošao i pozvao je publiku da podrži ekipu protiv Igokee jer je „lako pozivati navijače za Barselonu“ i da je potrebno da imaju takvu podršku bez obzira na to što Igokea nije evroligaški klub.

Utakmica između Zvezde i Igokee igraće se u nedelju od 21.00 u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.