Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ Igokeu sa 68:66 (21:12, 19:17, 7:20, 21:17) u šestom kolu Jadranske lige, te tako zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.Zvezdu je do pobede predvodio Milko Bjelica sa „dabl-dabl“ učinkom od 15 poena i devet skokova, dok je Marko Gudurić postigao 10, a Nemanja Dangubić i Čarls Dženkins ubacili su po devet.

U ekipi Igokee istakao se Danilo Šibalić sa 25 poena, a Džejms Robinson dodao je 10.

Crveno-beli dobro su počeli utakmicu, od starta su preuzili kontrolu i diktirali tempo, pa su posle pet minuta igre imali dvocifrenu prednost 13:2. Čarls Dženkins i Stefan Jović nosili su igru u napadu Zvezde, dok je odbrana s druge strane odrađivala veći deo posla.

Povezana vest:  Krstić prešao u Galatasaraj

Trener Zvezde Dejan Radonjić u osmom minutu u igru je uveo Marka Simonovića, a publika, njih oko 2.500, ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom i uzvicima „Simone, Simone“ za dobru igru u Istanbulu protiv Galatasaraja u Evroligi.

Zvezda je stečenu prednost sačuvala do poluvremena, iako je Igokea u par navrata uspevala da uhvati priključak.

Gosti iz Laktaša su dva minuta pre kraja druge četvrtine smanjili na 34:29, ali Zvezda je u finišu odigrala čvrsto u odbrani, pa je na poluvremenu vodila sa 40:29, a Dženkins je u poslednjoj sekundi iz veoma teške pozicije s pola terena pogodio za tri poena.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGA, Vujošević: Neuspeh koji će imati značajne posledice

Zvezda je veoma loše odigrala treću ćetvrtinu, što je Igokea iskoristila i stigla do preokreta pred poslednji period. Crveno-beli nisu pogodađali otvorene šuteve, a čak je i lopta u par navrata izlazila iz koša. Prve poene postigli su tek u sedmom minutu, ali to nije zaustavilo Igokeu, pa su posle 30 minuta vodili sa 49:47.

Povezana vest:  Partizan u finišu slomio Vršac i upisao prvu pobedu u Super ligi

U poslednjoj deonici viđena je „rezultatska klackalica“, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda tek na minut i 20 sekundi pre kraja došla do četiri poena prednosti nakon što je Marko Gudurić pod košem pogodio za dva uz dodatno slobodno bacanje.

U penal završnici bolje se snašla domaća ekipa, pa je na kraju ostvarila i šestu pobedu u Jadranskoj ligi.