Trener košarkaša Mega Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora da ostane pozitivna posle poraza od Juventusa, trećeg u FIBA Ligi šampiona.

Košarkaši Mege izgubili su sinoć od litvanskog Juventusa sa 77:79 u četvrtom kolu Grupe D Lige šampiona, ali je Milojević rekao da je „generalno“ zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala istakavši da su timu iz Sremske Mitrovice nedostajala petorica igrača zbog povreda.

-Svaki tim kome nedostaje toliki broj igrača, u velikom je problemu, ali su momci koji su bili na parketu dali sve od sebe. Imali smo čak i šansu za pobedu, ali smo promašili poslednji šut. Ovo je već peta utakmica koju smo izgubili poslednjim šutem. Ipak, moramo da ostanemo pozitivni, jer sam siguran da ćemo kako sezona bude odmicala pobedjivati u ovako neizvesnim završnicama – rekao je Milojević.

-Verujem u ovaj tim i uveren sam da ćemo ovakve šuteve pogadjati u nastavku sezone. Treniramo veoma jako i napornim radom ćemo zaslužiti i da nas sreća malo pogleda – dodao je trener Mege.

Povezana vest:  SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA, NAVIJAČ CRVENE ZVEZDE UBIJEN U ISTANBULU

Najefikasniji u redovima Mega Leksa je bio Vlatko Čančar sa 22 postignuta poena.

-Bila je ovo još jedna neizvesna utakmica. Pokazali smo bolju energiju nego u meču protiv Krke, ali falila nam jedna lopta. Ipak, uspeli smo da se vratimo posle dvocifrenog zaostatka, ali nedostajalo nam je malo sreće u finišu – rekao je Čančar.

Povezana vest:  Vujošević: Utakmice prevazilaze granice mogućnosti

Trener Juventusa Antanas Sireika bio je zadovoljan posle pobede.

-Utakmica je bila teška, čestitke mladom timu Mega Leksa koji je uprkos našem vodjstvu uspeo da se vrati u igru i finiš meča učini veoma uzbudljivim – rekao je on.

Amerikanac u redovima litvanske ekipe Spenser Parker pohvalio je igru Mege.

-Bila je ovo veoma teška utakmica. Oba tima su igrala jako dobro. Na sreću, mi smo ovog puta izašli kao pobednici, ali sve pohvale našem protivniku koji se žestoko borio – rekao je Parker.

Povezana vest:  Partizan kompletan, Džikić ceni FMP