Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da je slaba igra u prvoj četvrtini doprinela porazu protiv AEK-a u Ligi šampiona, ali je kazao da je zadovoljan nekim stvarima u nastupu njegovog tima.

-Kasnije smo se adaptirali, odigrali dobru treću četvrtinu. Na kraju, oni su igrali sa pet nižih igrača… i dalje su imali visinu, ali nisu imali ‘peticu’. Neke stvari na terenu su bile dobre za nas, neke nisu. Ne dopada mi se selekcija šutera za tri poena, jer smo bili veoma precizni u tome koliko šuteva želimo da dozvolimo AEK-u. Što znači da, ako Veslijadis i Šakota šutiraju 7 od 11, nisam siguran da je to ono što želimo. Osim toga, u trenucima kada smo igrali bez izgubljenih lopti, bili smo sasvim u redu – rekao je Džikić posle meča, a preneo sajt kluba.

Povezana vest:  Vujošević: Na delu je simbioza dva najmoćnija kluba

Plejmejker Vil Hečer kazao je da mu se svidja kako se tim borio u drugom poluvremenu.

-Znali smo da nas protiv AEK-a u Atini očekuje težak meč. Bili smo spremni za izazov, počeli meč prilično dobro, oni su pogodili neke važne šuteve, mi smo imali dosta izgubljenih lopti zahvaljujući kojima je AEK imao devet poena prednosti na poluvremenu. Ali, svidja mi se kako smo se borili u drugom delu, smanjili smo prednost na dva poena, ali onda smo napravili nekoliko grešaka u odbrani kada je trebalo da budemo fokusirani. Mislim da smo se borili do kraja, ali da nismo uspeli da ostanemo koncentrisan na neke stvari koje smo trebali da uradimo danas – rekao je Hečer.

Povezana vest:  Juniorke protiv Mađarske startuju na Evropskom prvenstvu