Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Novom Mestu domaću Krku sa 82:70 (25:22, 16:14, 16:17, 25:19), u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili devetu pobedu.

Partizan su do pobede predvodili kapiten Novica Veličković sa 18 poena i pet skokova i Frenk Robinson sa 15 poena i sedam skokova. Dobre partije prikazali su Stefan Bričević sa 12 poena i šest skokova, Vil Hečer sa 12 poena i pet asistencija i Mihajlo Andrić sa 12 poena, dok je Uroš Luković dodao sedam poena i pet skokova.

Povezana vest:  Spanulis najkorisniji igrač Evrolige

U ekipi Krke Matic Rebec bio je najefikasniji sa 18 poena i 10 skokova, Matej Rojc postigao je 14, Žiga Dimec 10 poena i osam skokova, a Jure Ritlop osam poena.

Na početku prve deonice Partizan je zahvaljujući tri „trojke“ Andrića poveo sa 14:12, a pratili su ga Robinson, Veličković i Bričević, koji su doneli pet poena prednosti crno-belima na kraju prve deonice.

Poenima Veličkovića Partizan je na početku druge četvrtine stekao 12 poena prednosti, 35:23, ali su domaći preko Rebeca i Dimeca uspeli da smanje na sedam razlike do poluvremena (34:41).

Povezana vest:  Antić: Uvek postoji mogućnost da se vratim u Zvezdu

Crno-beli su u trećoj deonici održavali prednost, preko Andrića i Bričevića (57:45), ali je Krka uspela da veže šest poena i stigne na zaostatak od šest poena uoči poslednje četvrtine.

Veličković je „dvojkom“ prekinuo seriju protivnika na početku četvrte četvrtine, a zatim su Rojc i Ritlop postigli po „trojku“, a posle koša Rebeca, Krka je prišla na 59:60. Partizan je uzvratio serijom od 7:0, Kari je to na kratko prekinuo, da bi zatim Hečer postigao pet poena, a Robinson dva, pa je beogradski tim poveo sa 74:61.

Povezana vest:  Kreativni tim ponovo kreira (VIDEO)

Do kraja utakmice Partizan je bez problema sačuvao prednost i ostvario devetu pobedu u ligi. Krka ima skor od pet pobede i šest poraza uz utakmicu manje.

U narednom 13. kolu Partizan će naredne subote igrati u Beogradu protiv Igokee, a Krka dan kasnije u Zagrebu protiv Cibone.