Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su večeras u Beogradu pobedili Makabi sa 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16) i tako stigli do pete pobede u Evroligi.

Crveno-beli sada imaju pet pobeda i sedam poraza, a isti skor ima i izraelski tim.

Zvezdu su do pobede u dvorani „Aleksandar Nikolić“ vodili Marko Simović sa 14 i Ognjen Kuzmić sa 12 poena, Milko Bjelica je ubacio poen manje, a Stefan Jović i Branko Lazić po deset.

U redovima Makabija najbolji je bio Di Džej Sili sa 15 poena, dok je Maik Cirbes, nekadašnji igrač Zvezde, meč završio sa 10 postignutih poena.

Ovo je prva pobeda Zvezde u nekadašnjem Pioniru u ovoj sezoni Evrolige.

Košarkaši Crvene zvezde su požrtvovano i motivisano počeli utakmicu, ali se Makabi ipak bolje snašao u prvih pet minuta i na televizijskom tajm-autu vodio je sa 7:10.

Povezana vest:  Lazić zamenio Petrovića na klupi FMP Železnika

Trener Zvezde Dejan Radonjić u pauzi je izvršio izmenu, Nejt Volters je ušao umesto Stefana Jovića i doneo preokret na parketu, pogodio je četiri vezana slobodna bacanja, a uz to je i Di Džej Sili načinio nesportski faul, što su crveno-beli dodatno iskoristili i novim poenima Voltersa i Ognjena Kuzmića poveli sa 17:12.

Makabi je bio primoran da zatraži tajm-aut, ali im pauza ništa dobro nije donela, pa je Zvezda posle 10 minuta vodila sa 19:14.

Zvezda je u drugoj deonici u potpunosti slomila otpor Makabija, koji je prvo poluvreme završio sa 12 pogođenih šuteva iz 21 pokušaja za dva poena, a bez pogođene trojke iz devet šuteva.

Povezana vest:  Galata pobedila Darušafaku, CSKA bolji od Žalgirisa

Ekipa Dejana Radonjića je čvrstom i agresivnom odbranom zatvorila prilaze košu, igrači Makabija nisu imali rešenja, jedino je Maik Cirbes uspevao da parira, dok je na drugoj strani napad Zvezde odlično funkcionisao. Stefan Jović proigravao je saigrače koji su lako dolazili do poena.

Sredinom druge četvrtine Marko Simonović pogodio je prvu trojku na utakmici posle koje Zvezda stekla prvu dvocifrenu prednost – 33:22. Upravo ta trojka dodatno je „slomila“ igrače Makabija, a crveno-beli su to iskoristili i do poluvremena stigli na plus 18 – 42:24.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila sa dobrom igrom, odbrana je i dalje bila na veoma visokom nivou, kao i napad, za koji Makabi nikako nije imao rešenja, redom su pogađali Simonović, Dženkins i Kuzmić, pa su crveno beli u jednom trenutku imali i plus 31 – 59:28.

Povezana vest:  Vukoičić: Želimo da se revanširamo Splitu

Makabi se u završnici trećeg perioda konsolidovao i serijom 8:0 prišao na 42:62, ali je Milko Bjelica trojkom uz zvuk sirene u poslednjim sekundama te četvrtine okončao seriju gostiju i doneo veliku radost punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Košarkaše Zvezde stao je šut u poslednjoj deonici, što je Makabi delimično iskoristio, uspeo u jednom trenutku da smanji zaostatak na ispod 20 poena, ali to je bilo sve što je tim Ramija Hadara uspeo da uradi.

Zvezda u narednom kolu gostuje Olimpijakosu, dok Makabi dočekuje CSKA.