zeljko_lukajic_trener_hemofarmEVROLIGA

 

Lukajić: Hapoel Galil velika nepoznanica za nas

 

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić ocenio je danas da je ekipa izraelskog Hapoel Galila, sa kojom će njegovi izabranici igrati u prvoj rundi kvalifikacija za Evroligu, velika nepoznanica za sve u vršačkom klubu.

-Znamo da su ostali bez trenera Odeda Kataša koji ih je predvodio prošle sezone i da će verovatno promeniti dosta igrača – istakao je Lukajić i dodao da su Izraelci samim plasmanom u kvalifikacije za eltino takmičenje „napravili ogroman uspeh“.

Povezana vest:  Božić: Agresivan pristup protiv Cibone u Zagrebu

Trener „farmaceuta“ poručio je da će u susretima sa Hapoel Galilom biti neophodni „oprez i velika doza respekta“, s obzirom da je protivnik dobro organizovan i ambiciozan klub.

-Mislim da i mi i Hapoel imamo iste šanse za prolaz dalje, posto ćemo igrati po jednu utakmicu na svom terenu. U tim susretima biće bitan svaki koš, faul, izgubljena ili ukradena lopta – naveo je Lukajić koji veruje da će se Hemofarm naći u drugoj rundi.

Povezana vest:  Lukajić se vratio u Igokeu

Ekipa Hapoel Galila je prošle sezone priredila veliku senzaciju pošto je u finalu plej-ofa izraelskog prvenstva bila bolja od neprikosnovenog Makabija iz Tel Aviva i osvojila šampionski pehar.

Ukoliko uspeju da eliminišu Izraelce, košarkaši Hemofarma će se u drugoj rundi sastati sa pobednikom meča Alba (Nemačka) – Roan (Francuska).

-Mislim da je u tom okršaju tim iz Berlina favorit. Albu već godinama sa klupe predvodi Luka Pavićević, a ekipa će po svemu sudeći ostati na okupu – zaključio je Lukajić.

Povezana vest:  Jokićev rekord sezone za novu pobedu, poraz Kingsa

Hemofarm će u prvoj rundi imati prednost domaćeg terena, što praktično znači da će Vrščani biti domaćini u revanšu.