Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je danas da će njegova ekipa imati motiv više protiv Baskonije zbog toga što je španski klub pobedio u prvoj utakmici.

-U prvom meču su nas potpuno nadigrali, bez ikakve šanse da preokrenemo. To je motiv više da odigramo dobru utakmicu i uradimo sve ono što nismo u Beogradu, i dodjemo do pobede koja bi bila ogromna, uostalom kao i svaka u ovogodišnjoj Evrolige – rekao je Mitrović za klupski sajt.

Zvezda će u utorak gostovati Baskoniji u 19. kolu Evrolige, u kom će pokušati da ostvare šestu uzastopnu pobedu u tom takmičenju.

Povezana vest:  Mačvan: Mislili smo da će Mađarska sama da se pobedi

Mitrović je veoma pohvalno govorio o narednom rivalu, za koji je kazao da je to ekipa koja igra lepu košarku, „izvenredno u kontinuitetu“ već dve godine i da je lepo gledati je. Crveno-beli će biti oslabljeni neigranjem Nemanje Dangubića, koji se povredio u duelu sa Makabijem, zbog čega je protpustio i utakmicu Jadranske lige protiv Igokee.

Centar srpskog kluba Milko Bjelica rekao je da ekipa dobrog raspoloženja ide u Španiju.

-Slede nam dve utakmice u tri dana, ponavlja se ono što smo već radili u dva navrata ove sezone u Evroligi. Idemo u Španiju u dobrom raspoloženju i gotovo kompletni, nema povredjenog Dangubića, ali svi ostali smo zdravi, i želimo da odigramo dobru utakmicu protiv Baskonije – rekao je Bjelica.

On je naveo da pobede daju ekipi na samopouzdanju i da će njegov tim pokušati da u Vitoriji igra kao i do sada.

Povezana vest:  Partizan očekivano pobedio Igokeu

-Baskonija već drugu sezonu zaredom igra izvanredno, igrali su završni turnir Evrolige prošle sezone i ove godine zabeležili mnogo pobeda. Plasman na tabeli pokazuje o kakvoj ekipi se radi. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost, ovo je nova utakmica – kazao je Bjelica.

Meč će se igrati sutra od 21.30 u Vitoriji. Zvezda će u Vitoriju doputovati kasno večeras, letom za Bilbao preko Frankfurta, a treniraće samo na dan utakmice.

Povezana vest:  Nordeus na Beogradskom maratonu trči za nauku