Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da njegovoj ekipi nije bilo lako u finalu Kupa protiv Crvene zvezde zbog brojnih kadrovskih problema, ali da ne postoji alibi za poraz.

„Sportski je čestitati. Nije lako posle svih nedaća koje smo imali. Nije alibi, nije opravdanje. Čestitao bih svojim momcima koji su pokazali ogromno srce i kako se igra. Dobro smo se držali i ostale žal“, rekao je Veličković novinarima.

Partizan je ostao bez trofeja Kupa Radivoja Koraća, pošto je u nedelju uveče u finalu poražen od Crvene zvezde sa 74:64.

Povezana vest:  Trener Cibone: FMP nas je jednom dobro isprašio

Veličković je naveo da je, po njegovim mišljenju, utakmicu odlučio šut za tri poena Marka Gudurića na kraju treće četvrtine.

„Svača čast Guduriću, ali… Do te trojke je bilo egal. Možda bi se utakmica završila isto, ali meni je žao“, kazao je Veličković.

On je istakao da je Partizanu bilo izuzetno teško bez tri igrača.

„Igraš u subotu u 21.00, pa nemaš ni dan odmora i onda opet. Dobro, ono protiv Dunava ne računam, tu smo se svi donekle odmorili. U subotu samo igrali u 21.00, a ja kod kuće zaspim u 23. Posle utakmice nisam mogao da zaspim. Moramo da učimo iz ovoga“, rekao je kapiten crno-belih.

Povezana vest:  Dženkins navijačima: Nismo se videli dugo

Veličković je rekao da je mnogo želeo pobedu i trofej.

„Mnogo smo želeli, zbog svih, da odigramo za njih, ali nije bilo dovoljno. Obećavam još borbi do kraja sezone. Možda sam bio prenervozan, poremetilo me je to. Ali, moram i ja da učim“, rekao je Veličković.

Crno-beli će u narednih šest dana igrati tri utakmice i Veličković je kazao da „nema odmora“.

Povezana vest:  EVROLIGA , Barselona ubedljiva u Moskvi

„Nadam se da ćemo uspeti da se sastavimo, da se više niko ne zarazi. Više i ne znamo šta je, da li je virus ili nešto drugo“, kazao je Veličković.

Partizan će sledeću utakmicu igrati već u sredu, protiv PAOK-a u Ligi šampiona.