Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige protiv Budućnosti, pošto su večeras u Beogradu pobedili sa 82:67 (21:17, 22:14, 19:18, 20:18).

Crveno-bele su do pobede vodili Marko Simonović i Marko Gudurić sa po 18 poena, Ognjen Kuzmić je ubacio 14, a Čarls Dženkins i Milko Bjelica po osam.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Oven Klasen sa 12 poena, dok je Nemanja Vranješ postigao 11.

Prva četvrtina donela je izjednačenu, borbenu i požrtvovanu igre na obe strane terena pred punom halom „Aleksandar Nikolić“. Ekipe su se u uvodnim minutima smenjivale u vođstvu, da bi Zvezda sredinom deonice uspostavila kontrolu.

Velika požrtvovanost Branka Lazića koštala ga je ogrebotine na levom ramenu, ali i bandažiranog levog ručnog zgloba. On se u borbi za loptu bacio u publiku i dobio ovacije navijača u dvorani.

Povezana vest:  EVROLIGA, Rezultati mečeva 3. kola druge faze Evrolige i tabele

Upravo taj potez, kao da je „probudio“ igrače Zvezde. Dženkins pogodio je svoju drugu trojku, a u narednom napadu precizan u šutu za tri bio je Marko Simonović za 21:15.

Budućnost je, ipak, u poslednjem napadu poentirala, a precizan je uz zvuk sirene za dva bio Džejms Rejnolds.

Ritam meč opao je na početku druge četvrtine, s obzirom na veliki broj grešaka i promašaja na obe strane.

Simonović je jedini uspevao da pogađa i upravo je on nosio igru crveno-belih u tom periodu, dobrim prodorima u reket Podgoričana, ali i šutem s distance. Sredinom druge četvrtine aktivirao se i Kuzmić, što Zvezda koristi i odlazi na plus devet – 34:25.

Budućnost je poenima Klasena i Bojana Subotića primorala Dejana Radonjića na tajm-aut, posle kog Zvezda pravi seriji 7:0 i po prvi put na utakmici stiče dvocifrenu prednost – 41:29, da bi na poluvreme otišla s identičnom prednošću, ali je rezultat bio 43:31.

Povezana vest:  Laboral Kuča se pojačala pred Evroligu

Početak drugog poluvremena obeležio je Marko Gudurić, koji je s tri vezane trojke odveo crveno-bele na 19 poena prednosti – 52:33, a za Budućnost su po jednom za dva poentirali Klasen i Suad Šehović.

Ekipa Dejana Radonjića je u trećoj četvrtini bila šuterski raspoložena, pored trojki Gudurića, precizni su bili i Milko Bjelica i Nejt Volters, što je crveno-bele na dva i po minuta pre kraja tog perioda odvelo na 20 poena razlike – 60:40.

Trener Budućnosti Ilijas Zuros zatrašio je tajm-aut, što je deliminčno donelo rezultat, pošto je njegova ekipa vezala tri trojke i tako delimično uhvatila priključak, pošto je došla na 11 poena zaostatka – 60:49.

Povezana vest:  Holivudski glumac Idris Elba u novoj seriji na Discovery kanalu

Volters je u poslednjem napadu iznudio faul i s linije za slobodna bacanja okončao seriju Budućnosti od 9:0.

Zvezda je na početku poslednje deonice uspela da iskontroliše rezultat, iako je Budućnost uspevala da pogađa za tri poena. Posle trojke Nemanje Vranješa, poentirao je i Boris Savović.

Crveno-beli su pre svega čvrstom odbranom u poslednjoj deonici iskontrolisali rezultat, četiri minuta pre kraja vodili su sa 75:59, te su utakmicu uveli u mirnu završnicu.

Utakmicu je zbog povrede leđa propustio plejmejker Zvezde Stefan Jović.

Naredna utakmica igraće se 28. marta od 18.30 u Podgorici.