Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u gostima od Barselone sa 54:67 (18:17, 11:15, 14:20, 11:15) u utakmici 28. kola Evrolige.

Crveno-beli su posle 13. poraza od početka sezone na osmom mestu na tabeli, odnosno imaju trijumf više od Darušafake, pa će se u preostala dva kola boriti za plasman u Top 8. Barselona je na 11. poziciji sa skorom od 11 pobeda i 17 poraza.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, TABELA, Partizan zadržao vrh, Metalac i dalje bez pobede

Niko od igrača Zvezde na večerašnjem meču nije imao dvocifreni učinak, a najefikasniji su bili Nejt Volters, Luka Mitrović i Čarls Dženkins sa po osam poena.

Barselonu je do pobede vodio Stratos Perperoglu sa 17 poena, dok je Peteri Koponen dodao 13.

Izabranici Dejana Radonjića su se dobro držali u prvom poluvremenu, na kraju prve deonice su imali minimalnu prednost, a na veliki odmor se otišlo sa plus tri za Barselonu.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati utakmica 5. kola i tabela

Košarkaši Barselone su sjajno počeli treću deonicu, pogađali su za tri poena, pa su posle četiti minuta igre stigli do dvocifrene prednosti. Zvezda se nije predavala pa je na četiri minuta pre kraja meča spustila razliku na šest poena, ali je Koponen ubrzo nakon toga pogodio trojku i definitivno prelomio meč.

Povezana vest:  Jovanović: Teška pobeda, moraćemo još da radimo

Zvezda u narednom kolu dočekuje Uniks, dok Barselona na svom terenu igra protiv Makabija.