Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle večerašnjeg poraza crveno-belih od Budućnosti da su Podgoričani zasluženo pobedili i dodao da je bilo evidento da je njegov tim iscrpljen zbog velikog broja utakmica i putovanja.

„Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobedi i dobroj igri. Od samog starta se videla energija kroz čvrstinu, trčanje i čitavu utakmicu ofanzivan skok da je Budućnost spremnija Mi nismo uspeli da uhvatimo dobar ritam. Bilo je dosta dekoncentracije što je proizvod onoga što ja danima pričam i na šta sam ukazivao sve vreme, a to je potrošnja i ritam mečeva. Rekao sam da će to doneti slabe momente i to je bilo evidentno večeras“, rekao je Radonjić posle utakmice.

Crvena zvezda poražena je večeras u Podgorici od Budućnosti sa 57:63. Podgoričani su tako izjednačili na 1:1 u ;polufinalu plej-ofa Jadranske lige.

Povezana vest:  Nikolić: Pobeda protiv Spartaka ravna podvigu

„Potrebno je da se uzdignemo, jer sada nema prostora… Za dva dana igramo protiv Uniksa, a onda ide revanš protiv Budućnosti za prolaz u finale. U tom meču ćemo dati sve od sebe da pobedimo i odemo u finale“, kazao je on.

Radonjić je rekao da je normalno što je došlo do pada forme njegove ekipe usled povreda i velikog broja utakmica.

„Dugo smo u tom ritmu i normalno je da dođe do pada. Posle svakog ciklusa Evrolige od dve utakmice nedeljno, a ovaj prethodni nam je bio peti bili smo sve ;slabiji i slabiji. Ovo nam je bio 59. ili 60. meč u sezoni. Ranije smo dobro reagovali, jer smo imali više energije. Sada nismo u poziciji da kalkulišemo. Povrede su uticale da potrošnja bude veća nego što je želja“, rekao je Radonjić.

Povezana vest:  Poledica: Klubovi i FSS rade na štetu igrača, Super liga je neregularna

On je rekao da „nije lako nabrojati utakmice“ koji je njegov tim igrao u poslednje vreme, „a kamoli“ igrati.

Na pitanje da li je njegova oseća pritisak, s obzirom na to da je završnica sezone u Jadranskoj ligi, Radonjić je rekao da jeste, kao i da „nema razlike u prilazu mečevima“.

Na konstataciju novinara da Zvezda ima „12 sposobnih igrača da u svakom trenutku igraju“, Radonjić je da je to tačno, ali da crveno-beli ne igraju samo jedno takmičenje.

„Jeste, imamo, ali mi ne igramo samo Jadransku ligu. Tu je i Evroliga, za koju su nam prognozirali tri, četiri pobede, a vidite gde smo sada… Kada bismo gledali samo jedno takmičenje, to bi bilo tačno, ali mi smo morali da napravimo ekipu koja može sve da iznese. Mislite da mi sedimo kod kuće između mečeva Jadranske lige?! Ne bih se složio. Bolji ;smo od svih i to ćemo da pokažemo, ali ne zbog toga“, rekao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Majami smanjio protiv Lejkersa na 2:1, tripl-dabl Batlera

Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da je Budućnost bila spremnija na večerašnjoj utakmici.

„Čestitao bih Budućnosti na zasluženoj pobedi. Spremni su ušli u ovaj meč. Imali su dosta vremena da se spreme. Dobro su reagovali na sva dešavanja i zasluženo su slavili. U poslednjih par utakmica smo u lošem ritmu, posebno napadačkom, ali nema prostora za kuknjavu. Najvažnije utakmice u sezoni nam slede. Siguran sam da ova ekipa može da se uzdigne i da bude prava sada kada je najvažnije“, rekao je Mitrović.