Košarkaši Budućnosti izjednačili su na 1:1 protiv Crvene zvezde u polufunalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u drugoj utakmici u Podgorici pobedili sa 63:57 (13:13, 20:10, 9:14, 21:20).

Budućnost je do trijumfa predvodio Boris Savović sa „dabl-dabl“ učinkom od 15 poena i 11 skokova, dok je Nemanja Gordić dodao 12.

U ekipi Zvezde istakao se Marko Gudurić sa 17 poena, Nejtan Volters dodao je 11, dok je Branko Lazić postigao devet.

Treća i odlučujuća utakmica polufinala plej-ofa Jadranske lige igraće se narednog utorka u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Zvezda je poenima Nemanje Dangubića i Ognjena Kuzmića otvorila utakmicu, ali je Budućnost serijom 9:0, koju nosio Boris Savović sa šest pona uzvratila i preuzela kontrolu nad utakmicom.

Povezana vest:  Objavljen spisak od 17 kadeta za Bar

Marko Simonović je trojkom prekinuo nalet domaćina, ali su Podgoričani odmah na drugoj strani uzvratili, pošto je Zoran Nikolić poentirao za dva, uz dodatno slobodno bacanje.

Budućnost je do kraja prve četvrtine poentirala samo još jednom, dok je s druge strane Gudurić pogodio trojku, a potom i iznudio faul pri šutu za tri poena za izjednačenje i kraj prve četvrtine.

Početak druge deonice obeležio je Lazić koji je prvo „iz odbojke“ pogodio za dva, a potom i posle ukradene lopte lagano poentirao za novo vođstvo crveno-belih od četiri poena – 17:13.

Povezana vest:  Zvezda nastavila seriju pobedom nad Panatinaikosom

Kao i u prvoj četvrtini, usledila je serija Budućnosti, ovaj put od 6:0, kojom Podgoričani ponovo preuzimaju kontrolu nad utakmicom i do poluvremena i pored lošeg procenta šuta iz igre odlaze na dvocifrenu prednost – 33:23.

Prvo poluvreme utakmice u dvorani Morača obeležio je loš šut iz igre oba tima. Zvezda je imala svega 27 odsto, dok je Budućnost bila na 32.

Budućnost je u trećoj četvrtini u potpunosti „nadskočila“ crveno-bele, kako u odbrani, tako i u napadu, ali je ekipa Dejana Radonjića pre svega zahvaljujući Marku Guduriću i Nejtanu Voltersu uspela da uhvati priključak. Podgoričani su se prilično mučili u organizaciji napada, ali i šutu s distance.

Povezana vest:  Maljković izneo tri principa pomoću kojih će voditi OKS

Crveno-beli su posle 30 minuta igre imali zaostatak od pet poena – 37:42, što je nagovestilo neizvesnu poslednju četvrtinu.

Četvrta četvrtina ipak nije donela toliko uzbuđenja, Petar Popović i Bojan Subotić u ranoj fazi ponovo su doveli Budućnost do osetnije prednosti, što Zvezda nije uspela da stigne, iako su Podgoričani u ranoj fazi poslednje deonice ispunili bonus.

Zvezda je na pet minuta pre kraja nakon pet vezanih poena Voltersa ponovo imala pet poena zaostatka – 52:47, ali su Klasen, Subotić i Gorić ponovo odveli Budućnost do dvocifrene prednosti i tako rešili utakmicu.

PHOTO: Budućnost VOLI