Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrolige, pošto su večeras u Istanbulu izgubili od Darušafake sa 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13), u 30. i poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja.

Zvezda i Darušafaka posle ove utakmice imaju po 16 pobeda, ali turski tim ide dalje zbog boljeg učinka u međusobnim susretima, pošto je slavio i u Beogradu.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Ognjen Kuzmić sa 14 poena i šest skokova. Čarls Dženkins postigao je 12, a Marko Simonović 10 poena, dok je Nemanja Dangubić dodao devet.

Darušafaku je do pobede predvodio Bred Vonamejker sa 22 poena.

Povezana vest:  Srbija ubedljiva protiv Novog Zelanda

Zvezdu u ponedeljak čeka početak finala plej-ofa Jadranske lige.

Zvezda je slabo počela utakmicu, pošto je Darušafaka odmah na početku stekla osam poena prednosti, kada je povela 8:0, a onda i 10:2. Crveno-beli su poenima Kuzmića i Nemanje Dangubića na trenutak prišla na 10:5, ali je domaći tim serijom lakih poena došao do dvocifrene prednosti i na prvi mali odmor otišao sa vođstvom 25:14.

Zvezda ni u drugoj četvrtini nije uspela da smanji prednost, najviše zato što su joj falili poeni. Crveno-beli su u jednom trenutku uspeli da smanje na osam poena zaostatka, ali se Darušafaka uvek vraćala i uvećavala prednost.

Povezana vest:  Jokić prvi košarkaš iz "eks Ju" sa 50 poena na NBA meču

Zvezda je u finišu treće četvrtine posle poena Kuzmića, Dženkinsa i Voltersa uspela da priđe na samo tri poena zaostatka, 52:49, ali nije iskoristila tu priliku, pošto je propustila nekoliko napada. Posle toga je Dairis Bertans dao koš i dodatno bacanje za domaći tim, koji je u poslednjih 10 minuta ušao sa vođstvom od šest poena, 55:49.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini posle koša Dangubića još jednom došla na četiri poena zaostatka, 5%:51, ali je tada Džejms Anderson dao trojku, a onda Ante Žižić i koš. Dženkins je odgovorio trojkom, a Batuk Birkan trojkom, čime je Darušafaka ponovo došla do dvocifrene prednosti.

Povezana vest:  Džikić pred Solnok: Nema mesta opuštanju

Crveno-beli su pokušali da se vrate u igru, ali se tada raspucao Vonamejker, posle čijeg koša je Darušafaka povela 70:57 tri minuta i 44 sekunde do kraja. Zvezda posle toga nije imala snage za preokret.

Darušafaka je imala 10 skokova više na utakmici, a Zvezda je za tri šutirala 1/16, odnosno samo 6,3 odsto.