Trener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da su košarkaši Vršca bili „dosta dobar“ rival, tako da je njegov tim u drugom poluvremenu morao da igra na rezultat.

-Čestitam mojim igračima na pobedi, a igračima Vršca na nastupu, namučili su nas dobro. Praktično svih 40 minuta su bili dosta dobar rival. Probao sam u početku da podelim minutažu što se odrazilo na rezultat, ali smo u drugom poluvremenu igrali na rezultat – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Opačić otišao, Mirko Pavlović novi generalni menadžer

Partizan je gubio tokom većeg dela meča, a na kraju je pobedio 86:76. Večeras je posle više od dva meseca pauze zbog povrede oka zaigrao i Kenan Karahodžić, a na molbu novinara prokomentarisao je i igru Džamonta Gordona.

-Svaki minut na terenu njemu zaista značo. Treba biti hrabar pa izaći na teren tako. Od Gordona očekujemo više – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Zvezda i Cedevita počinju borbu za prsten ABA lige

Trener Vršca Vladimir Djokić bio je zadovoljan posle meča, rekavši da je njegov tim bio „neočekivano dobar“.

-Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Bili smo dobri 35 minuta, neočekivano dobri. Imamo karakter, što je najbitnije. Bili smo 38 minuta u egalu. Boli ovih 10 na kraju, ali šta je tu je. Ponosan sam na svoje igrače, ovo je bila dobra utakmica i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu – rekao je Djokić.

Povezana vest:  Pozivnice za svetsko prvenstvo

On je posle pitanja novinara odgovorio da se ambicije kluba nisu promenile posle ovakvog nastupa.

-Realno KLS ligaši su slabiji od ABA ligaša. Nemamo ambicija da udjemo u Jadransku. Ova utakmica je bila dobra, ali samo prva u nizu. Videćemo kako će izgledati posle FMP-a. Rano je za ambicije, koje i nemamo – rekao je Djokić.