Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Partizan sa 85:74 (23:16, 19:22, 23:18, 20:18), u drugom kolu Super lige Srbije. Zvezda je vodila od početka do kraja meča, a Partizan je samo uspeo da izjednači u dva navrata.

Zvezdu su do pobede predvodili Luka Mitrović sa 17 i Čarls Dženkins sa 15, ali i devet asistencija. Ognjen Kuzmić postigao je 14, a Milko Bjelica 12 poena. Najefikasniji u Partizanu bio je Uroš Luković sa 17 poena i šest skokova, dok je Stefan Birčević postigao 14, a Novica Veličković 13 poena.

Zvezda sada ima dve pobede, a Partizan pobedu i poraz.

Zvezda je odlično počela utakmicu. Crveno-beli su čvrstom odbranom terali igrače Partizana na veliki broj grešaka, a u napadu su pogadjali, tako da su u petom minutu poveli 12:0. Partizan je do prvih poena na meču došao u petom minutu, posle tajm-auta Aleksandra Džikića, kada je Uroš Luković zakucao uz dodatno bacanje i smanjio na 12:3.

Povezana vest:  Sutra počinje prodaja karata za Kup Radivoja Koraća

Partizan je uspostavio ravnotežu završnici prve četvrtine, kada je u igru ušao Branislav Ratkovica. On je u tri uzastopna napada pronašao saigrače pod košem za lake poene. Zvezda se tada mučila u organizaciji napada i sa penala.

Partizan je uspeo da pridje na 20:16, a Milko Bjelica je postizao poene za Zvezdu, koja je posle prve četvrtine vodila sa 23:16.

Bjelica je i u drugoj četvrtini nastavio u istom ritmu, a Zvezda je posle njegove trojke vratila dvocifrenu prednost – 26:16. Partizan je na to odgovorio serijom 8:0, koju je predvodio Veličković, i tako se vratio u meč.

Usledio je vrlo napet i isprekidan period utakmice. Nakon ofanzivnog faula Branka Lazića, trener Zvezde Dejan Radonjić dobio je tehničku grešku zbog prigovor, a odmah potom i sam Lazić koji je konstantno dobacivao sudiji.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dalas izbacio šampiona

Stefan Birčević je pogodio oba bacanja, da bi potom Luković nakon još jednog zakucavanja doveo Partizan do izjednačenja – 28:28. U nastavku prvog poluvremena uglavnom se igralo „koš za koš“, da bi Zvezda posle slobodnih bacanja Bjelice u poslednjoj sekundi otšila na 42:38. Zvezda je u trećoj četvrtini bržom igrom uspostavila kontrolu nad utakmicom, dok je Partizan imao mnogo problema u šutu.

Kuzmić i Dženkins bili su najzaslužniji što su crveno-beli ponovo u 26. minutu imali dvocifrenu prednost – 61:51. Partizan je preko Vanje Marinkovića uspeo da dodje do 54:61, ali je Dženkins pogotkom sa poludistance uz zvuk sirene okončao treću četvrtinu.

Poslednja četvrtina počela je periodom od dva minuta bez postignutog koša, što je prekinuo Veličković, a odmah potom je uzvratio i Bjelica.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Dalasa, Portland pobedio Njujork

Zvezda je u poslednjoj četvrtini dodatno zatvorila sve prilaze košu. Partizan nije tada uspevao da se snadje, što je tim Dejana Radonjića iskoristio i u poslednjih pet minuta meča ponovo ušao s najvećom prednošću od 15 poena, 73:58.

Partizan se, medjutim, predavao i smanjio je prvo razliku na jednocifrenu, da bi dva minuta pre kraja, posle trojke Mihajla Andrića prišao na šest poena zaostatka, 78:72. Zvezda je posle toga postigla sedam poena bez odgovora i došla do nedostižnih 85:72.

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igrana je u vrlo napetoj atmosferi. Na početku meča pojedini huligani pokušavali su pirotehničkim sredstvima da gadjaju suparničku publiku, ali bez uspeha. Jedna jaka petarda pala je blizu klupe Partizana, ali bez posledica.