Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da mu je trenutni prioritet odbrana Evrolige sa ekipom CSKA, a da ga posle toga čekaju venčanje i obaveze u reprezentaciji.

Teodosić je u intervjuu agenciji Beta govorio o predstojećem periodu koji će za njega biti uzbudljiv na mnogim poljima, a između ostalog je rekao da želi da ode u NBA ligu, ali ne na silu.

CSKA će imati težak zadatak u Istanbulu da odbrani trofej u Evroligi, u konkurenciji Fenerbahčea, Olimpijakosa i Real Madrida.

„Volim pobede, volim trofeje i igram u velikom klubu koji je navikao da ima visoke ciljeve. Zato je logično da ćemo gledati da i na završnom turniru Evrolige u Istanbulu ispunimo očekivanja, a ona su uvek velika. Ipak, konkurencija je zaista velika i svaki od četiri tima ima kvalitet da bude šampion. Zato je neukusno bilo šta obećavati“, rekao je Teodosić.

Srpski plejmejker je tokom sezone imao problema sa povredama tetive i pete, ali očekuje da bude zdrav za završnicu.

„Bilo je nekih problema sa tetivom i petom, ali sve smo popravljali u hodu. Najvažnije je da budem zdrav za finiš sezone. Plej-of u VTB ligi je počeo, završni turnir Evrolige je za dve nedelje i nema razloga da ne uđem zdrav i spreman u sve te izazove“, kazao je on.

Povezana vest:  Krunić 119. na svetu posle skoka od 13 mesta, pad Janković

Prethodnih nedelja se u medijima mnogo pisalo o njegovoj budućnosti, odnosno odlasku u NBA ligu, a Teodosić je rekao da ima želju da ode u SAD, ali da treba sačekati.

On je istakao da će kriterijumi u eventualnom izboru kluba iz NBA lige biti isključivo košarkaški.

„Video sam u medijima da sam svaki dan u drugom NBA klubu. Ja sam jasno nekoliko puta rekao da je CSKA moj klub i da ću prvo sa njima da razgovaram. Ističe mi ugovor, voleo bih da odem u NBA, ali ne na silu. Videćemo kako će se razvijati situacija u junu i da li će biti ponuda. Moji kriterijumi su košarkaški pa ćemo videti ko, šta i koliko može“, rekao je Teodosić.

Reprezentaciju krajem leta čeka Evropsko prvenstvo u Turskoj, gde će imati dobru priliku da prvi put posle 16 godina postane kontinentalni šampion.

„Verujem da ćemo biti zdravi i kompletni, u najjačem sastavu. Uvek se radujem igranju za Srbiju. Nema sumnje da imamo kvalitetan, uigran i sada već iskusan tim, ali to ne mora ništa da znači. Ambicije su nam uvek visoke, ali su i drugima. Ušli smo u novi olimpijski ciklus, ali treba samo da gledamo korak po korak. Ima vremena do okupljanja reprezentacije i tek tada ćemo moći više da pričamo“, rekao je Teodosić.

Povezana vest:  Tomić: Karakter ekipe se gradi na strani, a ne kod kuće

Nezaobilazna tema kada se priča o srpskoj košarci je mladi centar Denvera Nikola Jokić koji je za kratko vreme postao zvezda. Teodosić je za njega imao lepe reči.

„Odličan je, tu nema dileme. Puno je napredovao i drago mi je zbog toga jer će nam doneti kvalitet više u nacionalnom timu. Mlad je igrač, pred njim je cela karijera i nema dileme da će moći da ispuni sve svoje ambicije“, kazao je kapiten reprezentacije Srbije.

Kamp za mlade košarkaše TEO4, čiji je osnivač, ulazi u drugu godinu, i očekuje uspešno leto. Zbog velikog interesovanja je otvorena i sedma smena.

„Zatvorili smo prvu, drugu, treću i šestu smenu, ostalo je još mesta u četvrtoj i petoj. Interesovanje je zaista veliko i zato smo odlučili da otvorimo i sedmu, od 10. do 19. avgusta. Očekujemo više od 1.000 dece. Dočekaće ih još bolji uslovi nego letos i puno, puno kvalitetnog rada. Pred nama je zahtevna godina jer treba dokazati da ono što smo radili letos nije bila slučajnost nego konstanta za koju želimo da traje decenijama“, istakao je Teodosić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Novi poraz Lejkersa

Miloš Teodosić je rekao da će na leto oženiti glumicu Jelisavetu Orašanin. On je tako potvrdio pisanja medija, ali je istakao da o tome više neće da govori i zamolio je za privatnost.

„Video sam i čitao pisanja medija. Svi znaju za moju odluku da ne pričam o privatnom životu, a isto razmišlja i Jelisaveta. Imam razumevanja za interesovanje medija jer smo oboje javne ličnosti. Zato i hoću da sada prekršim sopstveni princip nekomentarisanja privatnog života. Istina je, ovog leta će biti svadbe. Naravno, srećni smo zbog toga. Molim sve medije za razumevanje privatnosti koju tražimo i na koju imamo pravo. O detaljima svadbe i našim privatnim temama više nećemo pričati, kao što nismo ni do sada. Mislim da je logično i normalno da potvrdim lepu vest, ali dalje od toga nećemo ići“, rekao je Teodosić agenciji Beta.