Košarkaši Olimpijakosa plasirali su se u finale Evrolige, pošto su večeras u prvom polufinalu u Istanbulu pobedili prvaka Evrope CSKA sa 82:78 (12:18, 21:22, 27:24, 22:14).

Olimpijakos su do pobede predvodili Vasilis Spanulis, Kostas Papanikolau i Jorgos Printezis sa po 14 poena, dok je Vangelis Mancaris ubacio 12.

U ekipi CSKA najefikasniji je bio Miloš Teodosić sa 23 poena, dok je Nando de Kolo postigao 16, a Eron Džekson dodao je 12.

Olimpijakos će se u nedelju u finalu sastati sa boljim iz duela između Fenerbahčea i Real Madrida, dok će poraženi iz tog duela igrati za treće mesto protiv CSKA.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati i tabela 9. kola Superlige

Moskovljani ni u četvrtom okršaju s ekipom iz Pireja na fajnal-foru Evrolige nisu uspeli da dođu do pobede. CSKA je gotovo tokom celog meča bio u vođstvu, ali tim Dimitrisa Itudisa i pored toga što je kontrolisao situaciju na terenu nije uspeo da se domogne finala i dođe u priliku da brani trofej osvojen prošle sezone.

Već u uvodnim minutima utakmice CSKA je stigao do osetnije prednosti koja je u drugoj četvrtini, najviše zahvaljujući raspoloženom Teodosiću, iznosila i 13 poena – 40:27. Olimpijakos se s dve brze trojke, Mancarisa i Dimitrijosa Agravanisa u završnici poluvremena vratio na jednocifren zaostak, pa je na poluvremenu zaostajao „samo“ sedam poena – 33:40.

Povezana vest:  Ivković napustio mesto selektora Srbije

Tim iz Pireja je na početku drugog poluvremena zaigrao nešto bolje, ali je ulaskom Teodosića CSKA ponovo preuzeo kontrolu i ponovo došao do dvocifrene prednosti.

Olimpijakos je i treću deonicu završio na gotovo identičan način kao i drugu četvrtinu, s dve vezance trojke Agravanisa i Mancarisa, pa je došao na četiri poena zaostatka – 60:64.

Povezana vest:  Vujošević: Nemamo kapacitet da igramo i protiv sudija

Poslednja deonica donela je veliku borbu na parketu u kojoj je više sreće imao tim iz Pireja. Najzaslužniji za preokret Olimpjakosa bili su Spanulis i Erik Grin, koji su svoj tim povukli ka trijumfu preciznim šutevima s distance.

Teodosić je u poslednjem minutu utakmice poentirao za izjednačenje 76:76, ali je na drugoj strani Grin uzvratio istom merom i praktično već tada rešio utakmicu, koja je potom okončana u penal završnici.