Reprezentativac Srbije, jedan od najboljih evropskih igrača  i aktuelni klupski prvak Evrope, Bogdan Bogdanović, predstavio je u Nike Shopu Bogdan Camp, koji će 26. i 27.juna 2017. godine okupiti najveće košarkaške talente regiona. Najtalentovaniji mladi košarkaši imaće priliku da na terenima KK Partizan na Kalemegdanu pokažu šta su do sada naučili, da unaprede svoj kvalitet I pored velikog asa steknu i značajno iskustvo. U kampu će učestvovati 45 dečaka i deset devojčica rođenih 2002, 2003. i 2004.godine.

Treniranje po kampovima je bio jedan od najsrećnijih delova mog života i upravo zato sam se i odlučio na jedan ovakav poduhvat. Verujem da će ovaj kamp doprineti košarkaškom razvoju učesnika, pružiti im nova iskustva I pomoći im da izrastu u velike igrače. To je, uostalom, i cilj ovog kampa” – izjavio je Bogdan Bogdanović uoči početka Bogdan Camp-a, dodavši:

Povezana vest:  Upravni odbor KK Partizan smenio Vujoševića

Kamp ima i svoju edukativnu dimenziju, a to je da polaznike nauči  i sve drugo što je svojstveno profesionalnom košarkašu: poštovanje rivala, saigrača i trenera, kako se voli zemlja, kako se komunicira sa medijima, kako stavom van terena pokazati da nije teško nositi breme velike zvezde.

Direktor kampa Mirodrag Radović naveo je kako je jedini uslov za učestvovanje na kampu entuzijazam za košarku: „Kamp je bila Bogdanova ideja, a osim znanja, treba da deci pruži i ono što im uvek fali prilikom treniranja, a to su patike i oprema. Kamp je potpuno besplatan i jedini preduslov za učestvovanje je dobra volja i želja za učenjem. Iako je ovo prvi Bogdan Camp, plan je da nastavimo da ga organizujemo i u budućnosti.“

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Olimpijakos konačno slavio, prvenac Zagreba

Koordinator kampa je Milan Josić, a pored njega u radu sa mladim košarkašima učestvovaće još osam trenera, medju kojima će biti I prvi trener Bogdana Bogdanovića – Vladimir Zorić. Aktuelni i bivši košarkaški asovi, poznati treneri i ličnosti iz javnog života biće gosti kampa – oni će svojim prisustvom dati dodatni podstrek mladim igračima od kojih ćemo neke već za tri-četiri godine gledati kako osvajaju parkete širom regiona i Evrope.

Povezana vest:  Marić osudila nemile događaje na finalu Kupa Koraća

Jedan od partnera kampa, kompanija Nike, pružiće mogućnost učesnicima da na treninzima testiraju najnoviju Nike Hyperdunk patiku.