Američki košarkaški klub Njujork izabrao je igrača Mega Bemaksa Ognjena Jaramaza kao 58. pika na noćašnjem draftu NBA lige u Bruklinu.

Mega je pored Jaramaza na draftu imala još dvojicu igrača i oni su takodje izabrani. Slovenačkog košarkaša Vlatka Čančara je kao 49. pika izabrao Denver, dok je Francuza Alfu Kabu sa poslednjeg, 60. mesta birala Atlanta. Ovo je treći put da trojica igrača Mege budu izabrana na NBA draftu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt i Atlanta nastavljaju sa pobedama

Na NBA draftu 2014. godine su izabrani Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nemanja Dangubić. Prošle godine su takodje trojica košarkaša izabrana i to Timote Luvavu-Kabaro, Ivica Zubac i Rade Zagorac. Košarkaša Crvene zvezde Džonu Boldena je sa 36. mesta na draftu izabrala Filadelfija, dok Marko Gudurić nije odabran.

Plejmejkera Univerziteta Vašington Markela Fulca sa prve pozicije na draftu odabrala je Filadelfija. Drugi pik je bio Lonzo Bol (UCLA) koga su izabrali Los Andjeles lejkersi, dok je Boston sa treće pozicije izabrao Džejsona Tejtuma sa Djuka.

Povezana vest:  Zvezda šesti put bolja od Partizana ove sezone

Sa četvrtog mesta Finiks je odabrao Džoša Džeksona sa Univerziteta Kanzas, dok je Sakramento sa petog mesta birao Diarona Foksa sa Kentakija.