Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je danas da mu se ispunio san odlaskom u NBA ligu i dodao da je svestan da u Americi kreće sve iz početka.

-Konačno mi se san ostvario i izuzetno sam zadovoljan i ugovorom i načinom na koji su me predstavili i ekipi i trenerima – rekao je Bogdanović novinarima u Beogradu na okupljanju reprezentacije.

Bogdanović je nedavno potpisao ugovor sa Sakramentom, a danas je otkrio detalje ugovora.

-Ugovor je zvanično 27 miliona dolara, ne znam odakle druge informacije. Nisam vodio statistiku da li sam najplaćeniji. Ali, znaju i oni tamo da ja nisam baš pravi ‘ruki’ od 18-19 godina bez iskustva. Smatram da imam ogromno iskustvo koje može tamo mnogo da mi pomogne – rekao je dosadašnji košarkaš Fenerbahčea.

Povezana vest:  Đorđević: Dobra odbrana donela pobedu nad BiH

Bivši košarkaš Partizana je rekao da su mu generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac i funkcioner kluba Predrag Stojaković mnogo pomogli pre potpisivanja ugovora.

-Pedja mi je rekao jednu bitnu stvar, a to je da je tamo sve novo, da se kreće sve iz početka. Oni ne prate uopšte evropsku košarku i Evroligu. Donekle sam to i znao, ali mi je on rekao da neću biti toliko cenjen i da moram da se nametnem. To je bukvalno nova košarkaška karijera. Koliko god da si gradio ime bilo gde u svetu, u Americi to ne znači ništa. Krećeš sve iz početka – rekao je Bogdanović.

Povezana vest:  Bertans: Ljubav prema Partizanu pokazao na parketu

Bogdanović je prošle sezone sa Fenerbahčeom osvojio Evroligu, titulu Turske i nacionalni kup.

-Bila je jako naporna sezona, iako sam imao mesec i po-dva pauze zbog povrede, ali bilo je izuzetno naporno. Uspeo sam da odem na more i da radim oporavak, otišao u Ameriku i vratio se na vreme, sada sam spreman – rekao je Bogdanović.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio poveo sa 3:0