Centar košarkaške reprezentacije Srbije Boban Marjanović rekao je da ga raduje što se nalazi na okupljanu reprezentacije pred početak priprema za Evropsko prvenstvo, a dobar deo razgovora s novinarima prošao je u šaljivom tonu.

-Stvarno je lepo biti okružen svim ovim pozitivnim, nasmejanim ljudima. Svi te dočekuju sa osmehom, stvarno je to neprocenjivo, ne samo u reprezentaciji, nego i medju prijateljima i porodicom. Stvarno je lepo ovde – rekao je Marjanović novinarima u Beogradu.

Upitan da li je razmišljao o predstojećem Evropskom prvenstvu, on je kazao da je imao vremena da razmišlja o svemu.

-Razmišljao sam o svemu. Prvo o košarci, pa o pripremama, pa onda o prvenstvu… razmišljam o svemu. Sad nas čeka najteži deo, ono što niko ne voli – pripreme, ali šta ćemo, moramo da prodnemo sve da bi na prvenstvu bilo lakše i nama i da bismo se tu osećali izvanredno, a ne da budemo umorni. Ovo je sada najznačajnijih deo priprema – rekao je Marjanović.

Povezana vest:  KK CRVENA ZVEZDA I IDEA PRIPREMILI IZNENAĐENJE ZA PUBLIKU

Upitan kakva mu je bila sezona u Detroitu, Marjanović je u šali rekao „izvanredna“.

-Svake sezone učiš nešto novo, naročito što je to NBA i što stalno stičeš nova iskustva. To je bila moja druga godina u toj ligi. Znao sam šta me očekuje, znao sam da sam treći centar, znao sam kolika će mi biti minutaža, tako da je i ovo za mene bilo iskustvo. Sedeti na klupi, biti stabilan, mentalno pripremljen za svaku utakmicu ako se neko povredi da ti uskočiš, tako da je to za mene bio veliki korak. Da ja mogu to da uradim sa klupe spreman, da mogu da uskočim u bilo kom trenutku hladne glave to je važno – rekao je on.

Povezana vest:  EVROLIGA TOP 16, Vujošević: U Top 16 branimo svoje dostojanstvo

Na pitanje novinara da li veruje da će ostati do kraja prvenstva, on je kazao da će „uvek“ biti tu.

-Hoću, to ne brinite. Svaki put – kazao je kroz osmeh Marjanović.

Njegov saigrač iz reprezentacije Boban Marjanović rekao je da stigao da se odmori posle naporne sezone u Bešiktašu, kao i da je maksimalno sprema za pripreme.

-Ne znam šta je umor, to ne postoji. Spreman sam za rad. Očekivanja su uvek najviša s rperezentacijom, to ne skrivamo. Tri godine smo u vrhu i gledamo tu da ostanemo – rekao je Štimac.

Srbija će u grupi na Evropskom prvenstvu igrati s Turskom, Rusijom, Letonijom, Grčkom i Belgijom.

Povezana vest:  Džikić: Svesni smo i kvaliteta i mana Partizana

-Turska je najnezgodniji protivnik u grupi. Imaju odličnog trenera, dok su Španci najveći favoriti uz nas za medalju – rekao je Štimac.

On je dodao da nema dodatnog pritiska, jer su igrači već navikli na to.

-Tri godine smo zajedno i to je naša najveća prednost. Mi smo jedna velika porodica. Ovde su sjajni ljudi. Više smo se okupili da se družimo, nego kao nešto da igramo, iako ćemo to itekako raditi – kazao je Štimac.

Prethodnih dana pojavila se informacija da je on potpisao za Efes, ali Štimac je demantovao to.

-Nisam još nošta potpisao, i dalje pregovaramo. Ima interesovanja raznih klubova, ali još ništa ni sa kim nije dogovoreno. Ja sam i dalje slobodan igrač – rekao je Štimac.