Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Atini selekciju Grčke sa 69:67 (21:18, 17:17, 16:9, 15:23), u poslednjoj utakmici na Akropolis kupu. Ekipu Aleksandra Djordjevića predvodili su Dragan Milosavljević sa 17 poena i tri skoka i Bogdan Bogdanović sa 11 poena i osam asistencija. Ognjen Kuzmić postigao je devet poena uz šest skokova, a Boban Marjanović dodao je devet poena i pet skokova.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde borbeno na Pantere

Košrkaši Srbije su u poslednjoj četvrtini imali 14 poena prednosti, ali je domaći tim u samoj završnici šutirao za pobedu, prvo je Jorgos Printezis promašio „trojku“, a posle njega „dvojku“ je promašio Nik Kalatis.

To je bila poslednja pripremna utakmica košarkaša Srbije uoči Evropskog prvenstva.  Najefikasniji u grčkom timu bio je Kostas Slukas sa 15 poena i šest skokova, Janis Burusis postigao je 13, a Nik Kalatis 10 poena.

Povezana vest:  Mladi košarkaši Srbije 13. na EP u Estoniji

Srpski košarkaši su sa dve pobede završili turnir, pošto su u prvom kolu pobedili Italiju sa 73:66, a u drugom kolu izgubili su od Gruzije sa 66:68.

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.

Povezana vest:  Hemofarn domaćin završnog turnira za juniore