Košarkaški reprezentativac Slovenije Edo Murić rekao je danas da njegova ekipa igra najlepšu i najbolju košarku na Evropskom prvenstvu, ali da su šanse ; utakmici protiv Srbije, u finalu turnira, 50:50.

„Još jedan dan za nas, hteli smo Srbiju, dobili smo, jedva čekam da se vidimo na parketu. Plasman u top dva je velika stvar za obe reprezentacije. Za nas jer smo prvi put tu, a Srbija nije imala sreće sa povredama, nema mnogo igrača i veliki je uspeh finale sa tom ekipom. Ova utakmica je ‘tačka na I’, ne znam da li ćemo opet imati ovakvu priliku, nadamo se da ćemo da osvojimo zlato, daćemo sve od sebe“, rekao je Murić novinarima u Istanbulu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami poveo sa 3:2

Košarkaši Slovenije igraju u nedelju od 20.30 u Istanbulu protiv Srbije u finalu Evropskog prvenstva. Slovenija je neporažena došla do finala, dok Srbija ima poraz od Rusije u grupnoj fazi.

„Dobro ih poznajemo, zato smo ih želeli, znamo šta da očekujemo od njih. Znamo kako da ih napadnemo, samo to treba da uradimo u finalu“, naveo je Murić.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je Slovenija favorit, ali to ne priznaje njegov kolega na klupi Slovenije Igor Kokoškov.

„Ne čitam ja to mnogo… Mi mnogo lepše i bolje igramo ovo Evropsko prvenstvo, a Srbija je iskusnija što se tiče nastupa u finalima, pa su šanse 50:50. Oni imaju igrače koji stalno igraju finala, vidite kako (Bogdan) Bogdanović ove godine vodi Srbiju, neverovatno. Iskustvo je na njihovoj strani, ali mi igramo lepše od svih ekipa. Međutim, to ne znači ništa, finale je jedna utakmica, nosi puno pritiska i ko se bolje snađe. Mi se nadamo i daćemo sve od sebe da ćemo to biti mi“, naveo je Murić.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Mega Vizura bolja od Radničkog FMP

Murić je svojevremeno igrao u Partizanu i poznaje igrače srpskog tima.

„Svi su tu manje-više grobari i delije, znam i jedne i druge, sa svima sam dobar, svi su sjajni momci. Dobro se znamo, kada sam bio u Partizanu igrao sam sa njima ili protiv tih igrača. Mislim da sam spreman, mi smo spremni“, naveo je.

Povezana vest:  Simonović: Kriv sam za poraz

Murić je rekao i da jedva čeka atmosferu u hali, pošto je čuo da dolazi mnogo slovenačkih i srpskih navijača.

„Biće to šlag na torti i za nas i za Srbiju. I mi i oni smo i više nego zaslužili to. Radujem se utakmici, dugo ću je pamtiti, nadam se da će to biti naš dan“, rekao je Murić.

Slovenija je u polufinalu pobedila Španiju sa 92:72, a Srbija, svetski i olimpijski vicešampion, bila je bolja od Rusije sa 87:79.