Trener košarkaškog kluba Budućnost Aleksandar Džikić rekao je da Super kup Jadranske lige posmatra kao pripreme i da je njegova ekipa vodila računa da iz utakmice „izađe čitava“.

„Ovo posmatram kao utakmice pripremnog perioda. Probali smo neke stvari, učimo da igramo jedni s drugima. Vodili smo računa da izađemo čitavi iz ove utakmice“, rekao je Džikić novinarima u Baru.

Budućnost se plasirala u polufinale Super kupa Jadranske lige, pošto je sa 96:90 pobedila Budućnost.

Povezana vest:  Jokić uz svuk sirene za pobedu Denvera, Irving srušio Kingse

Naredni protivnik crnogorskog kluba biće pobednik duela između Partizana i Mornara, a Džikić je kazao da mu je svejedno ko će biti rival.

On je rekao da mu se dopalo to što su se ekipe u duelu sa Cibonom smenjivale u vođstvu.

„Ispala je takmičarska utakmica i to je dobro. Treba izdržati tri utakmice u četiri dana bez povrede. Za nas je bilo dobro da vidimo kako se ponašamo u plusu, a kako u minusu“, rekao je Džikić.

Povezana vest:  Maljković: Borbeno i hrabro na EP

Trener crnogorskog kluba je naveo da je cilj da povređeni igrači budu spremni za početak Jadranske lige i da mu nije važno da li će pomoći u Super kupu.

Trener Cibone Slobodan Subotić rekao je da je zadovoljan utakmicom uprkos porazu.

„Veoma dobra utakmica za moju ekipu, koja je do sada igrala samo jednu utakmicu sa ekipom iz regiona. Slabo smo počeli, a vratili smo se u utakmicu kada smo promenili ritam“, rekao je Subotić.

Povezana vest:  Novi poraz Partizana u Evrokupu

On je naveo da je Budućnost jedna od najboljih ekipa u Jadranskoj ligi i da je utakmica „velika škola“ za klub iz Zagreba.