Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je večeras da njegova ekipa nije imala snage u drugom delu da se suprotstavi Himkiju, što je, kako ocenio, uzrok poraza.

„Situacija je vrlo jasna, u prvom delu smo primili 31 poen, u drugom 48. Izgubili smo energiju da se borimo protiv ekipe kao što je Himki i nismo uspeli da iskontrolišemo Šveda u drugom poluvremenu. Definitivno se vidi se ozbiljan energetski pad i niko osim Ročestija i donekle Dangubića u prvom delu nije mogao da odgovori. Ne možemo kada se toliko odbrambeno istrošimo da se suprotstavimo i dođemo nekih lakih poena“, rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Povezana vest:  Nataša Kovačević objavila autbiografiju "Koraci"

Crvena zvezda je večeras izgubila sa 70:79 od Himkija u 18. kolu Evrolige.

„Ovakav ritam, gde smo praktično bez treninga, vrlo je težak za nas i pre ili kasnije se odrazi na nas u ABA ili Evroligi. Sutra idemo već za Izrael, a potom idemo MZT-u. Vrlo težak januar, možda neke stvari iz decembra daju danak u januaru“, rekao je on.

Povezana vest:  Juniorke Srbije pretrpele prvi poraz na EP u Hrvatskoj

Trener Zvezde je kazao da je Pero Antić neće putovati u Izrael na meč protiv Makabija.

„Pero je bio povređen i to nije jedini igrač sa sitnim povredama. Ima više igrača… To vidite i sami, vidite da se dešavaju neke stvari koje su atpične za određene igrače“, zaključio je Alimpijević.

Nakon 18 odigranih kola Zvezda ima skor od sedam pobeda i 11 poraza.

Povezana vest:  EVROLIGA, Gist: Sjajan je osećaj