Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja u večerašnjoj utakmici protiv Nemačke uzrok poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Čestitam Nemačkoj na pobedi, odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo, sa druge strane, promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza. Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u poslednjem minutu sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu“, rekao je Đorđević, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Povezana vest:  Tepić: U Izraelu moramo mnogo bolje

Srbija je večeras izgubila od Nemačke sa 74:79 u trećoj utakmici Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima. Ipak, naš mladi tim, u kome je večeras bio samo jedan igrač sa poslednjeg Evropskog šampionata, igrao je srcem, borio se i to je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sledećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedelju čeka u Beču“, zaključio je Đorđević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Bruklina i Golden Stejta

Košarkaši Srbije u nedelju od 20.20 gostuju Austriji u Beču, dok Nemačka putuje na megdan Gruziji.