Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor s Dilanom Enisom, dok su crveno-bele za predstojeću Super ligu Srbije pojačali Aleksa Radanov i Filip Čović. Reprezentativac Srbije Aleksa Radanov, koji je bio ustupljen FMP-u, vraća se u Crvenu zvezdu s kojom ima višegodišnji ugovor.

Plejmejker Filip Čović, kapiten FMP-a, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Zvezdom, za koju će nastupati u utakmicama Super lige. On je ove sezone u ligaškom delu ABA lige prosečno beležio 15,8 poena po utakmici, uz 7,5 asistencija.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Slovenija ispunila uslove za organizaciju EP 2013.

-Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Super liga Srbije počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde – rekao je Čović za sajt kluba.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI U TURSKOJ, Srbija startuje 28. avgusta protiv Angole

Čović je za Zvezdu već igrao u sezoni 2011-2012.

-Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem – dodao je on.

Povezana vest:  Đoković, Krajinović i Majdov na utakmici Zvezde u Areni

Zvezda je dodala i da su u toku razgovori s Milkom Bjelicom oko njegovog statusa u klubu.

-Imajući u vidu da Milko Bjelica ima ugovor s klubom do kraja sezone, u toku su razgovori s njim oko njegovog statusa u klubu, s obzirom da je u poslednje vreme, neke važne utakmice za klub odigrao u neočekivano slaboj formi – navodi se u saopštenju.

Ekipa Crvene zvezde prvi meč u Super ligi igra u sredu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ protiv zemunske „Mladosti“.