dusan_ivkovic_kzn_kovilovoIvković zadovoljan dosadašnjim tokom priprema za SP

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da je zadovoljan radom i igrom ekipe u dosadašnjem toku priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

-Igrali smo jake mečeve i imali izuzetno dobre uslove za rad. Boravili smo u odličnom hotelu sa velikom teretanom, imali sve raspoložive termine za treninge. Mogu da kažem da smo u potpunosti ispunili plan rada – rekao je Ivković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vašington izabrao Jana Veselija na draftu

Srbija je nedavno na turniru u Istanbulu savladala Tursku, Novi Zeland i Iran. Izabranici Dušana Ivkovkovića odigrali su i jedan meč „zatvorenog“ tipa protiv selekcije Turske, koji su takođe rešili u svoju korist.

-Ono što je bilo posebno pozitivno je nastup kapitena Nenada Krstića, koji je i pored činjenice da je nešto kasnije počeo sa pripremama i da je u Folgariji radio po posebnom programu, odigrao veoma kvalitetno što mu je donelo i titulu najboljeg igraca turnira – rekao je Ivković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durentov niz se nastavlja

Reprezentacija Srbije od danas će biti u Mariboru, gde će učestvovati na Adeko kupu, a protivnici će joj biti Slovenija, Rusija i Novi Zeland.

-Ulazimo u završnu fazu priprema. Specifično za ovaj period je da u kratkom vremenskom periodu igramo veliki broj mečeva u dva grada i to sa jakim protivnicima. To zahteva da obnovimo svežinu i snagu. U Mariboru moramo da igramo još agresivnije, sa više rotacija. Trenutno je van treninga jedino Kosta Perović koji se dobro oporavlja posle lakše distorzije skocnog zgloba i upale tetiva – zaključio je Ivković.

Povezana vest:  Pešić: Jedna od naših najslabijih utakmica ove sezone

Svetsko prvenstvo u Turskoj počinje 28. avgusta, a Srbija će igrati u Grupi A sa Argentinom, Australijom, Nemačkom, Angolom i Jordanom.

PHOTO: ataimages.rs