Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale fajnal-fora Evrolige, pošto su večeras u drugom polufinalu pobedili moskovski CSKA sa 92:83 (20:30, 27:16, 16:10, 29:27).

Real će u finalu u nedelju igrati protiv Fenerbahčea, koji je ranije danas u prvom polufinalu slavio protiv Žalgirisa. ;

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Luka Dončić i Serhio Ljulj sa po 16 poena, dok su Gustavo Ajon i Trej Tompkins dodali po 12.

U redovima CSKA najbolji je bio Nando de Kolo sa 20 poena, po 16 su ubacili Kajl Hajnc i Vil Klajburn su ubacili po 16, dok je Kori Higins utakmicu završio sa 15 poena.

Povezana vest:  Veolia transport od danas prevozi košarkaše Crvene zvezde

Finale je u nedelju od 20.00.

Za razliku od prvog polufinala u kom su Fenerbahče i Žalgiris igrali jake odbrane, meč između Reala i CSKA doneo je u potpunosti drugačiju sliku.

CSKA je bolje ušao u utakmicu predvođen raspoloženim Higinsom, koji je u prvoj deonici zabeležio samo jedan promašaj iz igre u pet pokušaja. Moskovljani su solidnom odbranom, ali pre svega jakim napadom posle 10 minuta vodili sa 30:20.

Povezana vest:  Partizan lako i ubedljivo pobedio Cedevitu u svom starom domu

Madriđani su serijom 14:2, koju su predvodili Fabijen Kozer, Serhio Ljulj i Džejsi Kerol, na početku druge četvrtine odgovorili i došli do preokreta.

Do poluvremena uglavnom se igralo koš za koš, da bi Real dvojkom Treja Tompkinsa uz zvuk sirene na pauzu otišao s pola koša prednosti 47:46.

CSKA je mini-serijom 5:0 počeo drugo poluvreme i ponovo došao do prednosti, ali je Real odgovorio serijom 13:0 kojom je došao nadomak dvocifrene prednosti.

Ekipa Dimitrisa Itudisa uspela je da zaustavi nalet Madriđana i u poslednju četvrtinu uđe sa zaostatkom od sedam poena – 56:63.

Povezana vest:  Zvezda prekinula niz poraza, slavila protiv Cibone

Trojkom De Koloa, a potom i zakucavanjem Nikite Kurbanova posle izgubljene lopte na sredini terena CSKA je prišao na tri poena zaostatka, ali vrlo brzo se Real preko Ljulja i Tavaresa, te trojkom Tompkinsa odvojio i došao do prve dvocifrene prednosti na meču 73:61.

CSKA je pet minuta pre kraja meča uspeo da prepolovi minus, ali je Real odbio taj nalet ruskog tima i na kraju slavio pobedu i prolaz u veliko finale.