Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović rekao je večeras da su njegovi igrači bili spremni za Žalgiris, za ekipu koja se nikad ne predaje, i istakao da uopšte ne razmišlja o eventualnoj desetoj tituli u Evroligi.

„Bila je utakmica kakvu smo očekivali. Žalgiris je ekipa koja se nikada ne predaje. U par navrata smo imali dobru prednost, ali su nas stizali. To je ono na čemu smo najviše insistirali u pripremi – da ne smemo da budemo relaksirani nijednog trenutka“, rekao je Obradović posle utakmice.

Povezana vest:  EFES KUP, Ivković: Umor nije opravdanje

Fenerbahče se plasirao u finale Evrolige, pošto je večeras u prvom polufinalu u Beogradskoj areni pobedio Žalgiris sa 76:67.

„Moji igrači su bili spremni za Žalgiris. Ti padovi u igri su uvek mogući u košarci. Ono gde možemo mnogo bolje je taj napad. Imali smo dobrih trenutaka, ali nekoliko napada smo prilično sporo reagovali“, rekao je Obradović.

Povezana vest:  Nedović u Unikahi do 2018.

Fenerbahče će u finalu Evrolige u nedelju igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kom se sastaju CSKA iz Moskve i Real Madrid.

„Kada govorimo o finalu, ne razmišljam o tom mom jubileju i potencijalnoj desetoj tituli. Mnogo je važniji tim, igrači i ti naši navijači“, rekao je Obradović.

Turski klub je imao veliku podršku navijača u Areni.

„Hvala svim ljudima koji su došli. To otprilike traje već pet godina, toliko ima kako sam ja došao. Oni su sigurno bitan faktor u svim ovim uspesima“, rekao je Obradović za Sport klub.

Povezana vest:  Mijailović: Greške, a ne krađa; Čović: Nema tenzije kad...