seniorkeKvalifikacije za EP košarkašica

Srbija ostvarila drugu pobedu

 

Ženska seniorska reprezentacija ostvarila je drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se sledeće godine igra u Poljskoj. Izabranice Miodraga Veskovića su u trećem kolu, pred prepunom dvoranom u Rumi savladale Letoniju sa 75:63. Sledeći rival našeg tima, u ponedeljak, takođe u Rumi, je Izrael.

Počelo je nervozno na obe strane. Ipak, naše devojke su se prve trgle, sjajnom izvršavanjem defanzivnih zadataka tokom prvom poluvremena odbile Letonke od svog koša, a do prve dvocifrene prednosti sigli smo u 13. minutu (24:14) i na njoj ostali sve do odlaska na veliki odmor.

Povezana vest:  Evroliga kaznila Partizan sa 6.500 evra

Na žalost, posle pauze se situacija okrenula. Letonija je serijom 10:2 i prišla na 37:40, da bi u 27. minutu i prvi put na meču povela (45:44). Novonastali razvoj situacije nije loše uticao na naš tim. Veskovićeve izabranice su povezale redove. U važnim trenucima Biljana Pešović i Ana Dabović su pogađale trojke i vratile plavi brod u mirne vode.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma opet bolja od Hjustona

Miodrag Vesković, selektor našeg reprezentacije, posle utakmice je čestitao izabranicama i saradnicima na pobedi i dodao da je već ostvaren dobar rezultat: – Igrali smo dobro, iako smo imali pad u trećoj četvrtini. Ali, to je bilo očekivano pošto smo mi tim u nastajanju. Letonija je jako dobro pripremljen tim i ja sam se pribojavao ove utakmice. Međutim, zahvaljujući atmosferi i velikom trudu devojaka došli smo do pobede.

Srbija – Letonija 75:63 (21:13, 17:14, 12:20, 25:16)

Povezana vest:  16. KOLO NLB LIGE, Važna pobeda Radničkog

Dvorana SC Ruma. Gledalaca: oko 2500. Sudije: Paulik (Češka), Tomov (Bugarska) i Fufis (Grčka).
Srbija: Vukoje, Pešović 18, Gobeljić, Škorić, Karakašević, Milovanović 4, Knežević 8, Matić 11 (8 sk), Beljanski 2, Dabović 18 (6 sk), Maksimović 14 (8 sk), Đurić.
Letonija: Babkina 2, Niedola 8, Eglite, Tamane 12, Basko 16, Jansone 3, Putnina, Krumberga 3, Kublina 7, Brumermane 5, Karklina 7, Dreimane.